Martin Vugrinec

"Spider" Martin Vugrinec na otvaranju sezone u IDM-u osvojio sedmo i 17. mjesto

| 17.8.2020. u 09:26h | Objavljeno u Sport

Utrkama bez gledatelja u nizozemskom Assenu prošlog je vikenda počela nova sezona u IDM-u, Međunarodnom prvenstvu Njemačke, u kojem i ove godine sudjeluje novomarofski motociklist Martin Vugrinec, koji je prošle godine bio treći u ukupnom poretku u kategoriji Supersport 600. Vugrinec je u subotu bio u borbi za prvo mjesto, ali je na kraju zauzeo 7. poziciju i osvojio 9 bodova, dok je u nedjelju završio kao 17. te ostao bez bodova.

- U subotu sam startao odlično, odmah sam se uhvatio vodeće grupe, što je bio i plan. Uslijedio je pad vozača na Kawasakiju, a ja, budući da nisam imao gdje, preskočio sam preko njegovog motora, ali nije došlo do sudara. Sreća u svemu bila je da sam mogao vrlo brzo ustati, da na motoru nije bilo puno štete te sam nastavio utrku, iako nisam zadovoljan sedmim mjestom. U drugoj utrci napravio sam ogromnu grešku, prerano sam startao, za što sam kažnjen s dvadesetak sekundi penalizacije, što je teško nadoknaditi. Jako sam utučen jer osjećaj uoči utrka je bio dobar, a motor je radio kako treba. Vjerujem da će biti bolje - rekao je Vugrinec nastupa u Nizozemskoj.

Međunarodno prvenstvo Njemačke nastavit će se u njemačkom Sachsenringu 7. i 8. rujna, nakon toga od 11. do 13. rujna vozit će se na stazi u Lausitzringu u Njemačkoj, dok će posljednje utrke biti na Hockenheimringu od 25. do 27. rujna.