Mađari su ovaj puta bolje iskoristili domaćinsku atmosferu u Areni Varaždin Foto: Foto agencija Sjever/Siniša Sović

FOTO Španjolci se izvukli protiv borbene Mađarske u završnici susreta

| 15.1.2018. u 19:54h | Objavljeno u Sport

Susret drugog kola skupine D Europskog rukometnog prvenstva koje se igra u Areni Varaždin mirisala je na iznenađenje Mađarske, koje se na kraju nije dogodilo. Španjolska je u uzbudljivoj konačnici pobijedila Mađarsku rezultatom 27:25, koja je ovaj puta puno bolje iskoristila izrazito domaćinsku atmosferu protiv jače reprezentacije, ali ostala kratkih rukava.

Već se prvih 30 minuta pokazalo da ćemo gledati zanimljiv susret s obzirom je Mađarska držala korak sa jakom Španjolskom te su obje ekipe bile rezultatski poravnate kod rezultata 7:7 u 20. minuti. Nakon toga, Španjolci se odvajaju na 11:8, ali se Mađari ne predaju i do kraja poluvremena smanjuju na 1 gol zaostatka (13:12).

Borbeni Mađari se ne predaju ni u nastavku susreta te uz povremena vodstva Španjolaca, uglavnom vode izjednačenu borbu, gol za gol. Do 45. minute, rezultat je bio izjednačen (20:20), ali nakon toga Španjolci drže blagu prednost od jednog do dva gola. Mađari su do kraja susreta pokušali barem izjednačiti rezultat, ali nisu uspjeli i završilo je slavodobitno za Španjolce.

Najbolji strijelci u redovima Španjolske su bili Alex Dujshebaev, Aitor Arino, Valero Rivera i Adrian Figueras sa četiri gola, dok je najbolji strijelac u redovima Mađarske bio Bence Bahnidi sa šest golova. Najboljim igračem susreta proglašen je Mate Lekai.

Rukometnim uzbuđenjima još nije kraj za danas. U večernjem terminu u 20 sati i 30 minuta igraju reprezentacije Danske i Češke gdje se očekuje lagana pobjeda favorita Danaca.