ŠPANCIRKUP Mali nogometaši pokazali zavidne vještine i odličnu igru!

VV | 22.8.2022. u 14:40h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Nogometnog kluba Sloboda Varaždin i Nogometne akademije Lumen te u suorganizaciji Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Županijskog nogometnog saveza Varaždin proteklog je vikenda na stadionu Sloboda u Varaždinu održan prvi Špancir kup. Riječ je o nastavku projekta kojeg su organizatori pokrenuli prošle godine povodom obilježavanja velikih 90 godina NK Sloboda, a poučeni odličnim iskustvom ove su godine turnir proširili i na momčadi iz inozemstva.

Naime, kako objašnjava Saša Pokos, voditelj Škole nogometa NK Sloboda, ove godine otvorili su prijave za momčadi iz cijele Hrvatske, ali i okolnih mjesta.

- Tako su na turniru sudjelovale ekipe iz Ormoža i Ptuja, a što se tiče domaćih ekipa, tu su bili Slaven Belupo, zatim momčadi iz Konjščine i Pregrade, dok su nam iz Zagreba stigli Dinamo i Lokomotiva. Naravno, tu su i varaždinske momčadi iz NK Varaždina i NK Varteksa te ekipe iz ove regije – rekao je Pokos.

U dva dana trajanja turnira, natjecanje je bilo organizirano u pet kategorija, odnosno pet uzrasta. S obzirom da je na kupu sudjelovalo 500-tinjak natjecatelja od 2012. do 2016. godišta, Špancir kup je na dobrom putu da postane tradicionalan.

- Ovaj Špancir kup je zapravo prvi takav kup koji se nakon niza godina organizira na terenima stadiona Sloboda i prvi je takav turnir velikog opsega. Vjerujem da ćemo iduće godine još više napuniti stadion i da ovaj turnir može rasti iz godine u godinu. Budući je ovo početak, brojka od 500-tinjak djece je zaista velika. Ovo je jako dobar temelj za ubuduće - zaključio je Pokos.

Pobjedu u kategoriji 2012. godište odnijela je ekipa NK Varteksa. Mali nogometaši u finalu su s 5:0 slavili protiv NK Mladosti iz Preloga, dok je treće mjesto pripalo NK Slobodi Varaždin, ekipi crvenih. Pobjednici u kategoriji 2013. godište su nogometaši NK Lokomotive koji su s 2:0 pobijedili ekipu NK Slaven Belupa. Brončani u ovoj kategoriji bili su nogometaši NK Sloge Čakovec. U kategoriji 2014. godište najbolja je bila ekipa GNK Dinama koja je u finalu pobijedila ekipu 1 NA Lumena Varaždin s rezultatom od 2:0, a treće mjesto pripalo je NK Pregradi koja je bila bolja od NK Rudara iz Murskog Središća. U kategoriji 2015. godište slavili su nogometaši NK Lokomotive koji su u finalnoj utakmici odnijeli tijesnu pobjedu od 5:4 protiv domaće ekipe 1 NA Lumena Varaždin. Treće mjesto zauzela je ekipa NK Drave Ptuj. U najmlađoj kategoriji najbolji su bili domaći nogometaši. Tako je prvo mjesto osvojila ekipa 1 NA Lumen, drugo je pripalo ekipi 2 NA Lumen, a bronca je otišla u ruke malih nogometaša iz NK Slaven Belupa.

Generalni sponzor ovogodišnjeg Špancir kupa je Decathlon.

Galerija slika