Spalletti: Želim osvojiti Euro 2024 s Italijom, dosta igranja PlayStationa

vvm | 28.2.2024. u 09:22h | Objavljeno u Sport

Talijanski nogometni menadžer i bivši igrač Luciano Spalletti oduševio je navijače kada je početkom rujna prošle godine preuzeo reprezentaciju nakon iznenadnog odlaska Roberta Mancinija. Entuzijazam i nada da izbornik može vratiti slavu Italiji nakon nedavnog poraza na Svjetskom prvenstvu su visoki.

Spalletti je uspio u svom prvom zadatku s talijanskom reprezentacijom, osigurao je plasman na nadolazeće Europsko prvenstvo gdje će igrati u skupini B, zajedno s našom reprezentacijom, te reprezentacijom Španjolske i Albanije. Budući da Talijani dolaze kao branitelji naslova, očekuje se jaka kampanja u Njemačkoj ovog ljeta.

Iako Spalletti ima jasne namjere, prema hrvatskim kladionicama njegova reprezentacija nije ni među prvih 5 favorita, a tečajevi pokazuju samo 5% šanse za osvajanje trofeja.

Spalletti se u razgovoru za talijansku Gazette dello Sport prvo osvrnuo na prvih nekoliko mjeseci na čelu reprezentacije.

- Osvojili smo kvalifikacije i zaslužili smo to. Bili smo dosljedni u svojim izborima i igrali proaktivan nogomet bez da smo ga ikada napustili. Ali moramo biti bolji u održavanju tijekom utakmica, to još nismo uspjeli - istaknuo je.

Pitali su ga i zašto ekipa još nije uspjela.

- Bilo je mnogo različitih poteškoća i nije ih bilo lako sve prevladati. Neke na terenu, gdje smo se suočili s jakim momčadima poput Engleske i Ukrajine. Neki su dolazili izvan terena, u tri povlačenja, dva puta po igrače iz kampa - rekao je.

Na kraju intervjua Spalletti je poslao jasnu poruku.

- Moram izvesti jaku reprezentaciju, ničim nisam zadovoljan. Želim osvojiti Europsko prvenstvo, a zatim želim osvojiti Svjetsko prvenstvo. Sada možemo izaći, ali govori koje držim timu su oni koje svi Talijani očekuju. Idemo u Njemačku pobijediti, a ne sudjelovati. Naša povijest to zahtijeva - zaključio je.

Utakmica koju naši dečki igraju protiv Talijana na rasporedu je 24. lipnja u 21 sat.