Tihomir Šoštarić svojim je golom donio bod Varteks protiv druge momčadi Osijeka Foto: Dražen Novosel

Šoštarić: Utakmica sa Croatijom je prekretnica za ostatak sezone

| 14.4.2018. u 21:05h | Objavljeno u Sport

Pred igračima Varteksa sutra je možda i najvažnija utakmica prvenstva. U goste im u sklopu 21. kola Treće HNL Istok dolazi izravni konkurent na ljestvici, Croatia Đakovo, a uz osvojena tri boda, Varteks bi se izjednačio sa sastavom iz Đakova na tablici i ulovio novi vjetar u leđa za ostatak prvenstva.

Potaknuti odličnom igrom koju su prikazali Bumbari ove srijede protiv Osijeka II, lidera prvenstva, zasigurno će tražiti svoje prilike za osvajanje nova tri boda, a Tihomir Šoštarić, strijelac gola protiv druge momčadi Osijeka, itekako je svjestan težine utakmice koja je pred njima.

- Bod protiv Osijeka dao nam je dodatnu motivaciju i vjetar u leđa. U nedjelju treba od prve minute stisnuti i odvesti utakmicu u željenom smjeru. Zasigurno je ova utakmica glavna ove sezone, mogu čak i reći prekretnica. Trebamo dati sve od sebe i biti na nivou - rekao nam je Šoštarić.

Da stanje na tablici nije realno, zna i sam, jer pod novim trenerom Želimirom Orehovcem, Varteks je pokazao da se može nositi sa svakim protivnikom u ligi.

- Da, stanje na tablici nije realno, mogli smo puno više. Sada to sve trebamo ispraviti - zaključio je Šoštarić, jedan od najvažnijih igrača Bumbara ove sezone.

Utakmica Varteksa i Croatie Đakovo igra se sutra 16:30 sati na SRC Sloboda, a iz kluba pozivaju sve navijače da dođu na tribinu i podrže Bumbare u borbi za bijeg sa začelja lige.