Stolnotenisači varaždinskog Starra - prvaci HEP Superlige!

vv | 22.4.2018. u 21:25h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisači Starra novi su prvaci Hrvatske! U trećem susretu finala HEP Superlige varaždinski stolnotenisači pobijedili su Libertas Marinkolor s 4:1. Tan Ruiwu, Zeng Jia, Nikola Horvat i Ronald Ređep, predvođeni njemačkim stolnoteniskim magom Matthiasom Landfriedom osvajači su titule državnih prvaka u stolnom tenisu za 2018. godinu. 

Kao i lani odlučila je majstorica. Samo za razliku od lani oba kluba su svoje pobjede ubilježili na gostujućim terenima. Nije bilo toliko dramatike, a najveća razlika je što ovog puta prvak - Starr.

U kojem bi smjeru trebala krenuti finalna serija bilo je jasno nakon što je iz Kine stigao Tan Ruiwu. U prvom meču ga nije bilo i Pituri su uvjerljivo slavili u Varaždinu (4:0). Čim je stigao Tan Ruiwu Starr je uzvratio s 4:0 u Dubrovniku. I u trećem susretu meč otvaranja pripao je Tan Ruiwuu, svladavši Ivana Juzbašića s 3:0. Potom je Zeng Jia porazio Nevena Juzbašića 3:0, a na 3-0 postavio je Ronald Ređep svladavši s 3:1 Tomislava Japeca. Pituri su smanjili u igri parova, ali to je bilo sve od dubrovačkog sastava. Zeng Jia je s 3:1 svladao Ivana Juzbašića i potvrdio da naslov seli u Varaždin.

- Dolazak Tana nam je podignuo moral. Razbolio se prije finalne serije, no svejedno je sjeo na zrakoplov i stigao na drugi susret finala. Praktički deset dana nije taknuo reket. Čim je došao rekao je da će igrati s njihovim najjačim igračem, da preuzima odgovornost. Slično je bilo i dok je nastupao za Hrvatsku, nekoliko puta su ga osposobljavali u posljednji tren kako bi igrao odlučujuće mečeve. U Dubrovniku je bilo odlično, baš prava stolnoteniska atmosfera. Pohvala navijačima, svim igračima, sve je bilo na vrlo visokom nivou - govorio je predsjednik i igrač Starra Ronald Ređep.

- Mi smo ove sezone sve karte bacili na dvije stvari, u europskim natjecanjima smo htjeli razvijati naše mlade igrače te da s najjačom postavom osvojimo prvenstvo. Dolazak Tana nam je dao ogroman impuls, ovo je rezultat s kojim bi stolni tenis u Gradu Varaždinu trebao dobiti veća sredstva. Svakako s ovim rezultatom i našim radom zaslužujemo bolju podršku - zaključio je Ređep.

Starr će dugo pamtiti ovu sezonu u svojoj klupskoj povijesti. Nedavno je njihov ženski sastav izborio ulazak u HEP Superligu, a od nedjelje su po prvi put i prvaci Hrvatske.

Libertas Marinkolor - Starr 1:4 (1-2 finalna serija)
Ivan Juzbašić - Tan Ruiwu 0:3
Neven Juzbašić - Zeng Jia 0:3
Tomislav Japec - Ronald Ređep 1:3
Tomislav Japec /Ivan Juzbašić – Tan Ruiwu/Zeng Jia 3:2
Ivan Juzbašić - Zeng Jia 1:3