Sloboda došla do dva nova zlatna odličja zadnjeg dana Prvenstva Hrvatske Foto: Martin Novosel

Sloboda došla do dva nova zlatna odličja zadnjeg dana Prvenstva Hrvatske

| 2.8.2019. u 09:04h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Drugog, ujedno i zadnjeg dana, Prvenstva Hrvatske, Atletski klub Sloboda je došao do nove tri medalje, od čega su dvije medalje bile zlatnog sjaja.

U prvom natjecanju na rasporedu, održalo se bacanje kladiva na kojem su nastup trebali upisati Mirko Mičuda i Jan Ožeg, ali Ožeg na kraju nije nastupio, dok je Mičuda uspio doći do zlatne medalje izbačajem od 63,04 metara iz trećeg pokušaja, ispred Matije Gregurića (Dinamo Zrinjevac) s izbačajem od 60,51 metra i Benjamina Lovrića (Cibalia) s izbačajem od 51,60 metara.

U utrci na 200 metara, imali smo čak tri predstavnika od kojih je najbolja bila Lucija Pokos sa trećim mjestom i vremenom 24,67 s, Kristina Dudek je bila peta s vremenom 25,20 s, dok je Mateja Jambrović bila deveta s vremenom 25,55 s.

Na istoj disciplini, ali za muške, trebali su nastupiti Karlo Marciuš i Gabrijel Stojanović, ali Stojanović na kraju nije nastupio, dok je Marciuš na kraju zauzeo šesto mjesto s vremenom 22,41 s.

Nakon jučerašnje štafete 4x100 metara, Sloboda je u sastavu Marta Novak, Lucija Pokos, Mateja Jambrović i Kristina Dudek također osvojila štafetu 4x400 metara s vremenom 3:47,12 ispred ASK Splita na drugom mjestu s vremenom 3:49,86 i Križevaca na trećem mjestu s vremenom 3:53,83.

Sveukupno, Sloboda je osvojila šest medalja na ovom prvenstvu, pet zlata i jednu broncu, čime je po broju medalja završila kao četvrta najbolja ekipa prvenstva. Za stadion Slobode je ovo bila generalka uoči Europskog ekipnog prvenstva druge lige idućeg tjedna.