Amanda Mlinarić donijela je Hrvatskoj jedinu medalju na natjecanju u Poreču

Slavlje Amande Mlinarić iz VSK-a na European Grand Prixu 2021.

| 21.3.2021. u 09:02h | Objavljeno u Sport

Nakon 2020.godine u kojoj su bila otkazana sva velika međunarodna natjecanja u streličarstvu zbog pandemije, ove godine turniri su ipak ponovo krenuli. Prvi od velikih bodovnih turnira ove godine bio je u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza, od 14.do 21. ožujka u Poreču, pod nazivom European Grand Prix 2021.

Na ovom turniru svjetskog ranga sudjelovalo je više od 180 streličara iz 23 države. U sastavu reprezentacije Hrvatske bili su Amanda Mlinarić i Alen Remar, članovi Varaždinskog streličarskog kluba. Vrijeme je bilo vjetrovito i hladno,što je streličarima poprilično otežavalo pucanje. To se i odrazilo na rezultate u kvalifikacijama, gdje streličari Varaždinskog streličarskog kluba nisu bili baš najbolje pozicionirani. Mlinarić se plasirala na 8., a Remar na 43.mjesto.

Nastavak natjecanja u međusobnim ogledima donio je jednu sasvim drugu sliku. Mlinarić je redom pobijedila sve suparnice i to sve tri iz svjetske streličarske sile, Turske te se probila u finale gdje joj je protivnica bila iskusna Maria Shkolna, Ukrajinka, koja brani boje Luksemburga. Mlinarić je odnijela pobjedu s čak 7 poena razlike i tako otvorila vanjsku streličarsku sezonu s velikom seniorskom pobjedom u klasi složenog luka. Bila je to i jedina hrvatska medalja na ovom Europskom kupu. Alen Remar se u konačnici plasirao na 33.mjesto od 75 streličara zakrivljenim lukom.

Ovo je prvo u nizu velikih svjetskih natjecanja na kojima će sudjelovati varaždinski streličari ove sezone. Varaždinski streličarski klub od svojeg osnutka ima svoje streličare u redovima reprezentacije i oni redovito donose izvanredne rezultate za klub i za Hrvatsku, što je sve posljedica odličnog rada u klubu te izuzetnog zalaganja samih streličara.