Odluka o privremenom financiranju na večerašnjoj je sjednici Skupštine ZSUGV-a donijeta jednoglasno Foto: Dražen Novosel

Skupština Zajednice SUGV-a prihvatila odluku o financiranju najvažnijih programa i troškova

| 19.1.2017. u 20:32h | Objavljeno u Sport

Odluka o privremenom financiranju, donijeta nakon što većina vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću nije prihvatila prijedlog proračuna, stavila je sport Grada Varaždin u nezavidan položaj zbog ograničenih financijskih sredstava namijenjenih za varaždinski sport kroz privremenu mjeru financiranja.

Kako bi osigurali funkcioniranje sporta i sportskih klubova u Varaždinu, u prva tri mjeseca ove godine koliko je na snazi privremena mjera financiranja, Skupština Zajednice sportskih udruga prihvatila je odluku o financiranju najvažnijih programa i troškova varaždinskog sporta.

Skupština je na večerašnjoj sjednici, u dvorani za sjednice varaždinskog Gradskog viječa, jednoglasno prihvatila prijedlog raspodjele sredstava za sufinanciranje sportskih udruga Grada Varaždina temeljem Kriterija Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina kao i za nagrađivanje vrhunski kategoriziranih sportaša, I. i II. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Sufinancirat će se i rad trenera mlađih uzrasnih kategorija, zatim sportske aktivnosti osoba sa teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te troškovi održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih objekata kojima upravljaju ostale sportske udruge. Kako bi klubovi mogli nastaviti s treninzima na varaždinskim gradskim bazenima, financirat će se i godišnja cijena sata korištenja Bazena „Varaždin“.

Ukratko, riječ je o provođenju najvažnijih programa i podmirenju osnovnih troškova bez čega je nemoguće zamisliti normalno funkcioniranje brojnih varaždinskih sportskih udruga.

Sportski klubovi i varaždinski sport našli su se u teškoj situaciji. Važno je istaknuti da su sredstava osigurana za sport kroz privremenu mjeru financiranja za prva tri mjeseca ove godine bitno manja nego što bi to bio slučaj da je proračun Grada Varaždina prihvaćen. No, s tim sredstvima, koje su službe Grada Varaždina osigurale na temelju troškova i programa provedenih početkom 2015. godine, moramo namiriti osnovne potrebe varaždinskog sporta i ovakvom raspodjelom to upravo i činimo. Očekujemo da će do kraja ožujka doći do prihvaćanja proračuna i da će varaždinski sport dobiti sredstva koja mu i pripadaju kako bi i Zajednica, ali i sve naše članice, mogle nastaviti s normalnim provođenjem brojnih aktivnosti i programa – rekao je na Skupštini predsjednik Zajednice, Alen Runac.

Zajednica je na sjednici Skupštine u svoje članstvo primila i dvije nove sportske udruge. Riječ je o Streljačkom klubu „Varteks“ Varaždin te Padobranskom klubu „Apollo“ Varaždin. Nakon njihovog primanja Zajednica sada broji 107 članica.