SKUPŠTINA NK POLET (C) Uspješna godina i obećavajući planovi za budućnost

Varaždinske vijesti | 12.4.2024. u 15:11h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Polet iz Cestice održao je svoju 49. redovnu izvještajnu skupštinu u prostorijama kluba. Sjednicu je otvorio predsjednik kluba Stjepan Dobrotić, zahvalivši svim članovima, igračima, sponzorima i prijateljima na podršci tijekom prethodne godine.

Opširan izvještaj o radu kluba u 2023. godini u obliku prezentacije u ime uprave kluba podnio je Tomislav Lazar. Od sportskih postignuća istaknuto je osvajanje Kupa Općine Cestica te konačna 8. pozicija na tablici u prvom izdanju Elitne lige, najvišeg stupnja natjecanja Županijskog nogometnog saveza.

Od održanih događaja klub je bio domaćin Kupa Općine Cestica te domaćin prvenstva Hrvatske u Socca malom nogometu koje je promoviralo Polet i Cesticu diljem Hrvatske.

Veliko infrastrukturno ulaganje bilo je u pomoćno igralište dimenzija 70 m x 40 m koje je bilo izgrađeno uz pomoć općine. Zbog opterećenja glavnog terena koji se koristi svaki dan u tjednu dugo godina postojala je potreba za dodatnim igralište.

Novo igralište će se koristiti za treninge seniorske ekipe i mlađih kategorija iz Nogometnog centra Cestica.

Od statističkih podataka ističu se ukupno 42 odigrane utakmice seniora u toku godinu uz redovite treninge od tri puta tjedno. Broj gledatelja po utakmicama te broj sponzora se osjetno povećao što pokazuje kako klub raste na svim razinama i sve više ljudi prati i podržava Polet.

Financijski izvještaj o radu kluba podnio je blagajnik Mario Borak, a plana rada kluba u 2024. godini predložio je tajnik kluba Tomislav Hrnčić. Sva izvješća i planovi bili su jednoglasno izglasani.

Sandra Županić, izaslanica Župana Anđelka Stričaka i Varaždinske županije, pohvalila je rad kluba i istaknula važnost suradnje s lokalnim zajednicama.

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, čestitao je klubu na postignućima i zahvalio mu na promociji Cestice kroz njegovo djelovanje. Istaknuo je Polet kao pravog partnera općini koji svako ulaganje u infrastrukturu već desetljećima opravdava. Općina će i ubuduće podržavati svaki dobar projekt koji klub osmisli, zaključio je.