Sjajni nastupi gimnastičarki varaždinske Vindije

| 3.6.2016. u 09:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Šest djevojaka Gimnastičkog kluba Vindija koje nastupaju u B programu sudjelovalo je na kvalifikacijskom natjecanju Regije Sjever za završnicu Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. Sve su bez problema izborile nastupa na završnici.

Paulina Tomašković (kategorija mini) osvojila je 2. mjesto, u kategoriji mlađih kadetkinja Vindija je imala tri predstavnice; Elena Košćak osvojila je 2. mjesto, Rea Belić-Šebečić 4., a Sara Crnčec 6. mjesto. U kategoriji kadetkinja Leona Pretković osvojila je 2. mjesto, a uvjerljivo najbolja, prva u kategoriji juniorki bila je Kaja Bobek. Završnica Kupa Hrvatske održati će se u Poreču. 

Na 36. svibanjskom međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici na kojem je sudjelovalo više od 200 natjecateljki iz 7 zemalja (Kanade, Italije, Austrije, BIH, Slovenije, Srbije i Hrvatske). Vindijkama iz B programa pridružile su se i one iz A programa i dominirale ovim natjecanjem, iako je konkurencija u B programu zapravo bila što se tiče hrvatskih natjecateljki znatno jača nego na kvalifikacijskom natjecanju regije Sjever.

Paulina Tomašković bila je prva u kategoriji 2009. godišta, Rea Belić-Šebećić u kategoriji 2007. godišta, Elena Košćak prva, a Sara Crnčec 2. u kategoriji 2006. godišta, Leona Pretković prva u kategoriji 2004. godišta i Kaja Bobek najbolja u kategoriji juniorki.

U poslijepodnevnom dijelu natjecanja nastupale su djevojke u A programu. Iako je njih bilo manje konkurencija je bila vrlo kvalitetna, uz članice Vindije briljirale su talijanske predstavnice iz ASU Udine od kojih su neke prvakinje Italije i Kanađanka. U kategoriji kadetkinja i ovaj puta s tri osvojena prva mjesta bila je najbolja Tamara Artić. Najbolja je bila u višeboju, s obručem i čunjevima.

U kategoriji juniorki nastupala je reprezentativka Ema Kovačić kojoj je ovo bilo jedno od zadnjih kontrolnih natjecanja za 'peglanje' njenih pojačanih vježbi za predstojeće Europsko prvenstvo. Najbolja u ovoj kategoriji bila je pretedentica na medalje na predstojećem Europskom prvenstvu Alexandra Agiurgiuculese, ITA koja je pobijedila u višeboju, s obručem i loptom.

Ema Kovačić je solidno odradila svoje pojačane vježbe uz nešto više grešaka na vijači te je zauzela 4. mjesto u višeboju, 3. mjesto s vijačom i 2. mjesto s čunjevima. Uvjeti u dvorani su bili loši, dvorana nema klime i bilo je izuzetno vlažno što je otežavalo nastup djevojkama.