Detalj iz 3. minute kada je Urata donio vodstvo Varaždinu od 1:0 Foto: Krešimir Đurić

Sjajan start u proljetni dio sezone, Varaždin pobijedio Rijeku 2:1

| 23.1.2021. u 16:37h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice Varaždin je pobijedio Rijeku 2:1.

Rijeka napada ne bi li izjednačila. Nema većih opasnosti pred golom Horkaša.

Igrat će se 7 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 88. minuti izmjene kod Varaždina igru su napustili Urata i Posavec a ušli su Čelić i Benko.

U 87. minuti Yateke pogađa vanjski dio mreže gola Horkaša.

U 85. smo minuti, prekid je jer Uratu love grčevi kod gola Horkaša. Urata se diže i utakmica se nastavlja.

U 81. minuti izmjena kod Varaždina igru je napustio Petkovića, a ušao je Leonard Vuk.

U 80. minuti Rijeka je golom Kulenovića smanjila na 2:1.

U tijeku je 79. minuta Varaždin i dalje ima 2:0, Rijeka napada a domaćin pokušava iz kontranapada. Horkaš brani udarac Pavičića s 20 metara.

U 70. minuti izmjena kod Rijeke umjesto Menala na teren je ušao Yateke.

U 69. minuti brzu je kontru povukao Đurasek, pred kaznenim prostorom odigrao za Petkovića, koji je pucao ulaskom u kazneni prostor, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 66. minuti prva izmjena kod Varaždina umjesto jako dobrog Senića u igru je ušao Grgec.

U 66. minuti velika prilika za Kulenovića koji je s 5 metara pucao po sredini gola ravno u Horkaša.

U 65. minuti opomena Đuraseku.

U 63. minuti nakon akcije po lijevoj strani lopta je na rubu kaznenog prostora došla do Kulenovića, koji je pucao visoko preko gola.

Rijeka stišće prema golu Varaždina ne bi li postigla gol, igra se 60. minuta susreta.

U 58. minuti opomena Urati.

U 51. minuti zatresla se mreža Varaždina, nakon udarca Andrijaševića, koji je pospremio loptu odbijenu od Horkaša u gol Varaždina, ali je pomoćni sudac Modrić pokazao da je zaleđe. Provjera na VAR-u. Nakon dugotrajne provjere pokazano je da nema gola. U tijeku je 55. minuta.

Počelo je drugo poluvrijeme. Rijeka je nastavak utakmice počela s tri izmjene u momčadi. U svlačionici su ostali Braut, Murić i Pereira, a u igri su Jurišić, Kulenović i Pavičić. kod Varaždina nema promjena u sastavu u odnosu na početak susreta.

Kraj prvog poluvremena nakon kojeg Varaždin ima prednost od 2:0, golovima Urate u 3. i Obregona u 33. minuti. Varaždin je imao 5 udaraca od kojih su 4 bila u okvir gola, a gosti 2 udarca oba u okvir gola. U kornerima je bilo 1:4, a posjed lopte bio je 42:58 posto.

Nakon kornera s desne strane netko od igrača Rijeke je pucao glavom prema golu ali Horkaš je uhvatio loptu.

Minuta sudačke nadoknade vremena.

U 40. minuti slobodan udarac za Rijeku s oko 25 metara, ali je Horkaš obranio loptu koja je išla u njegov desni donji kut.

U 36. minuti nakon brze akcije Varaždina lopta je od Obregona pred kaznenim prostorom došla do samog Senića, ali mu je lopta pobjegla i završila kod Nevistića.

GOOOL Varaždina vodi 2:0 golom Obregona u 33. minuti. Akcija Varaždina išla je po lijevoj strani, Pellumbi je u lijebu stranu odigrao za Uratu, koji je ubacio loptu pred gol Rijeke gdje je bio Obregon, a napadač Varaždina, iako čuvan od suparničkog igrača, uspio je zahvatiti loptu i od vratnice je pospremiti u mrežu nemoćnog Nevistića.

U 31. minuti opomena Postonjskom zbog prekršaja na sredini terena varaždinske momčadi.

U 23. minuti brza akcija Varaždina, Postonjski je odigrao loptu u desnu stranu kaznenog prostora Rijeke za Senića koji je pucao po zemlji, svladao Nevistića ali je loptui zaustavila desna vratnica gola Rijeke.

Rijeka ima korner u 21. minuti i sve više pritišće prema golu Varaždina. Ništa od kornera, nema opasnosti po gol Horkaša.

U 17. minuti opomena Horkašu, koji je bespotrebno izletio sa svog gola i na sredini terena Varaždina načinio prekršaj nad Andrijaševićem. Gosti su tražili crveni karton za Horkaša, ali je sudac Čuljak pokazao žuti karton domaćem čuvaru mreže.

U 14. minuti nakon dobre akcije Varaždina Tkalčić je uputio udarac prema golu s ruba kaznenog prostora desno iskosa, ali lopta je otišla daleko od gola.

U 6. minuti napad Varaždina išao je po desnoj strani preko Obregona koji je pucao ulaskom u kazneni prostor ali je Nevistić obranio njegov udarac.

Sjajan početak susreta za Varaždin. Golom Urate Varaždin je u 3. minuti poveo 1:0. Ubačaj s desne strane u kazneni prostor lopta je preletjela na lijevoj strani u kaznenom prostoru Rijeke gdje je na loptu dotrčao Urata i poslao je u lijevu stranu gola Nevistića za vodstvo Varaždina od 1:0. Sudac je nakon postignutog gola provjeravao da li je možda bilo zaleđe igrača Varaždina pred golom, ali nakon provjere pokazao je na centar igrališta.

Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, pomoćnici su mu Ivica Modrić iz Zagreba i Željko Bučar iz Duge Rese, četvrti je sudac Marko Cestarić iz Siska, VAR sudac Ivan Vučković iz Zagreba, a njegov asistent Vedran Đurak iz Siska.

Trener Varaždina Zoran Kastel ima na raspolaganju sve igrače, osim ozlijeđenog Matije Kolarića, a na klupi su, nakon duljeg vremena i Glavica te Glavina, igrači na koje bivši trener nije računao. Varaždin, koji je u plavim dresovima, susret je počeo u sastavu: Horkaš, Tkalčić, Stolnik, Pellumbi,Urata, Đurasek, Postonjski, Senić, Posavec, Petković i Obregon. Rijeka, koja je u bijelim dresovima, istrčala je u sastavu: Nevistić, Braut, Galešić, Murić, Arsenić, Gnezda, Menalo,.Andrijašević, Pereira, Tomečak i Lončar. Nema Štefulja, Capana, Galovića i Smoljčića zbog tri žuta kartona.

U 14.59 sati po oblačnom vremenu i uz temperaturu zraka od 9 počeo je susret 17. kola HT Prve HNL između momčadi Varaždina i Rijeke. Prvoligaš s Rujevice jedina je momčad s kojom Varaždin nije zabilježio pobjedu u prvenstvenim ili Kup natjecanjima. Točnije posljednju je pobjedu varaždinski prvoligaš nad Rijekom ostvario još 2011. godine, kada je bilo 3:0.