Sjajan nastup članova Vidre na Regionalnom prvenstvu u Zagrebu

| 31.5.2016. u 09:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatski plivački savez osoba s invaliditetom, Plivački klub Natator i ŽSOI su na Bazenima Utrina u Zagrebu organizirali Regionalno  prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom. Član PK Vidra Jan Dubravec osvojio je prvo mjesto na 100 m prsno i drugo mjesto na 50 m leđno.

Nikola Harmicar osvojio je dva prva mjesta na 50 m i 100 m leđno, a posebnu pozornost izazvao je nastup Maje Posinjak, sedmogodišnje plivačice iz Ivanca. Prije dvije godine, a prije dolaska u Školu plivanja za djecu sa teskoćama u razvoju, nije se uspjevala osloniti na noge. Upornim vežbanjem protekle dvije godine u Školi plivanja za djecu sa tekoćama u razvoju u Čakovcu, Maja je toliko napredovala da je za godinu dana proplutala, savladala leđnu i prsnu tehniku.

Par dana prije natjecanja u Zagrebu Maja je demonstrirala samostalni hod, a svoju briljantost pokazala je i kada je startala, kao jedina plivačica sa 7 plivača  na 50 metara prsno. Pokazala je kako se kao prava Vidra odlično osjeća u vodi, osvojivši prvo mjesto.

Nikola Kosec opravdao je svoj čeličnu volju, odplivavši i više nego što je bilo potrebno, no zbog posljedice bolesti Nikola nije uspio postići formu kojom  bi  sebe pokazao u najboljem svjetlu, no svo četvero članovi Vidre dokazali da se upornost, trud i rad nagradjuju uspjehom.