Sigurdsson objavio popis igrača koji počinju pripreme za OI u Parizu, pozvan i golman Kielcea iz Gornjeg Kneginca

| 23.5.2024. u 14:00h | Objavljeno u Sport

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu, od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine, objavio je portal HRS-a.

Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača. Tu su četiri vratara: Dominik Kuzmanović, Matej Mandić, Filip Ivić i Sandro Meštrić.

Kao što je poznato, Dominik Kuzmanović je ovih dana obavio operaciju prepona i svi se nadamo da će njegova rehabilitacija biti upješna.

Za svaki slučaj, izbornik želi imati još jedno pričuvno rješenje pa je stoga pozvan vratar Industrie Kielce, Sandro Meštrić (27),inače rodom iz Gornjeg Kneginca.

Među krilima, dva su na svakoj strani: lijevo David Mandić i Marin Jelinić, desno Mario Šoštarić i Filip Glavaš.

Tri kružna napadača su: Veron Načinović, Nikola Grahovac i Marin Šipić. Na vanjskim pozicijama nalaze se kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić kao srednji vanjski. Četiri lijeva vanjska su: Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac i Marko Mamić, a na desnoj strani su tri igrača u konkurenciji: Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš.

Reprezentacija će se okupiti 25. lipnja u Zagrebu i odmah nakon toga produžiti do Preloga u kojem će se obaviti prva faza priprema.

U sklopu tog dijela priprema, bit će odigran i prijateljski susret s Egiptom, 7. srpnja u Varaždinu.

Nakon toga, reprezentacija će dobiti četiri dana slobodno, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja. Drugi dio priprema odradit će u Opatiji od 11. do 24. srpnja.

Pri tome će reprezentacija odigrati još jedan pripremni susret i to protiv domaćina Olimpijskih igara, Francuske, u Chartresu 17. srpnja 2024. godine.

- Izabrao sam ovih 20 igrača koji kreću u pripreme za Olimpijske igre. Moje razmišljanje je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane. Birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto. Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svi biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to ukaže potreba. Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema 25. 6. kad se kreće s prvim ciklusom u Prelogu. Radit ćemo u tom periodu na podizanju fizičkih potencijala, a i na taktici, dok ćemo na kraju prve faze imati i test utakmicu s Egiptom. Nakon toga, u drugi ciklus u Opatiji planiramo krenuti sa 17 imena koja će Hrvatsku predstavljati na OI u Parizu - rekao je Dagur Sigurdsson, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, a prenosi portal HRS-a.