Članovi SPK Varaždin koji su nastupili jučer u Zagrebu na "Zagreb Dance Grand Prixu 2017." Foto: spk varaždin

Šest zlata i četiri srebra za SPK Varaždin na "Zagreb Dance Grand Prixu 2017."

| 21.5.2017. u 14:01h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer je održano natjecanje u sportskim standardnim i latinsko-američkim plesovima "Zagreb Dance Grand Prix 2017." u organizaciji Plesnog kluba "Spin" iz Zagreba i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Plesni parovi iz 22 sportska plesna kluba natjecali su se za naslove najboljih u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba "Varaždin" nastupilo je 5 plesnih parova, a osvojeno je 6 prvih i 4 druga mjesta.

Naslove pobjednika natjecanja u standardnim plesovima osvojili su Mislav Putarek i Sara Vugrek u kategoriji mlađa mladež, Mihael Međeral i Margareta Obadić u kategoriji starija mladež C i Jurica Kavran i Tihana Vusić u najjačoj plesnoj kategoriji - starija mladež B, dok su drugi bili Teo Patačko i Stefani Hrman u kategoriji mlađa mladež i Matija Međeral i Zara Hrnčić u kategoriji mladež.

U latinsko-američkim plesovima najvišu stepenicu pobjedničkog postolja dohvatili su Teo Patačko i Stefani Hrman u kategoriji mlađa mladež, Mihael Međeral i Margareta Obadić u kategoriji starija mladež C te Jurica Kavran i Tihana Vusić ponovo u najjačoj kategoriji - starija mladež B, dok su mjesto do svojih klupskih kolega odnosno drugu poziciju pobjedničkog postolja zauzeli Mislav Putarek i Sara Vugrek u kategoriji mlađa mladež te Matija Međeral i Zara Hrnčić u kategoriji mladež.

Nastup plesača Sportskog plesnog kluba "Varaždin" na natjecanju "Zagreb Dance Grand Prix 2017." bilo je posljednje natjecanje prije nastupa SPK "Varaždin" na PH u 10 sportskih plesova koje će se sredinom lipnja održati u Zagrebu, a gdje se isto tako od plesnih parova Sportskog plesnog kluba "Varaždin" očekuju odlični rezultati točnije više naslova državnih prvaka.

Najviše se očekuje od najperspektivnijeg plesnog para u Hrvatskoj, članova hrvatske državne reprezentacije, kategoriziranih sportaša Hrvatskog Olimpijskog Odbora kao i ovogodišnjih državnih prvaka i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima, Jurice Kavrana i Tihane Vusić koji nastupaju u kategoriji starija mladež (plesači starosne dobi 16, 17 i 18 godina).

Do tada ostaje još puna tri tjedna priprema i brušenja forme za nastup na ovom fizički najzahtjevnijem natjecanju na kojemu se u vrlo visokom ritmu pleše 10 sportskih plesova – 5 standardnih i 5 latinsko-američkih i to u nekoliko krugova natjecanja (četvrtfinale, polufinale, finale).