Šest utakmica – šest pobjeda mladih nada ŽRK Koka

Varaždinske vijesti | 18.3.2024. u 09:27h | Objavljeno u Sport

Iza nas je još jedan uspješan vikend mladih selekcije ŽRK Koka. Ona najmlađa selekcija U – 11 igrala je u Popovači, a u dva nastupa upisale su dvije sigurne pobjede.

U prvoj utakmici savladale su sastav domaćeg Moslavca rezultatom 20:6 a najefikasnija je bila Sofija Petričević sa 4 gola ,dok se u listu strijelaca upisalo čak 12 igračica.

U drugom nastupu mlade Varaždinke bile su uspješnije od vršnjakinja Siska rezultatom 21:14,a najefikasnije bile su Radujković i Petričević sa 7 ,te Gotić koja je postigla 4 gola. U Međužupanijskoj ligi vodi zagrebačka Lokomotiva sa 24 boda,dok Koka i Sesvete imaju po 22 osvojena boda. Najmlađu selekciju ŽRK Koka uspješno vodi trenerica Snježana Horvat.

Igračice ŽRK Koka u konkurenciji U13 igrale su u Koprivnici i nastavile svoj pobjednički niz. U prvoj utakmici savladale su sastav RŠD Bjelovara sa 18:6, a najuspješnije strelkinje bile su Koščak, Andesilić i Gotal s po 3 postignuta gola.

Druga utakmica bila je derbi protiv domaće Podravke koji su Varaždinke odradile više nego uspješno. Na kraju slavile su Varaždinke sa 25:17,a najefikasnije su bile Kelemen sa 11, Kolenko sa 7 i Minđek sa 3 postignuta gola.

Na tablici uvjerljivo vodi ŽRK Koka sa 32 boda bez poraza iz 16 odigranih utakmica. Trenerica Maja Čop Andesilić već sada može mirno pripremati ekipu za nastup na završnici državnog prvenstva u Poreču.

Najstarije u mlađim kategorijama igračice u selekciji U15 nastupile u Orahovici gdje su u prvom nastupu savladale domaći sastav Orahovice sa 37:14,a najefikasnije su bileHegerić sa 6 te Dragičević i Adlašić sa po 5 postignutih golova.

U drugom nastupu ekipa ŽRK Koke savladala je Viroviticu 1234 rezultatom 34:22. Najefikasnije u ovom susretu bile su Gugić sa 11, te Adlašić i Hirš sa 6, te Mlakar koja je postigla 5 golova.

U ovoj konkurenciji Koka drži sigurno treće mjesto iza vodeće Podravke sa 26 i Novske koja ima 22 dok su Varaždinke sakupile 21 bod. Ovom selekcijom ŽRK Koke uspješno „kormilari“ trenerica Tea Jalušić.