Seniori varaždinskog Baseball kluba Vindija četvrti u Prvenstvu Hrvatske

Varaždinske vijesti | 26.7.2021. u 15:33h | Objavljeno u Sport

Završio je prvi regularni dio sezone za članove Baseball Kluba “Vindija”. Većina kategorija završila je svoja natjecanja, seniorska ekipa imala je najviše utakmica i krenula je u play off s treće pozicije nakon utakmica iz regularnog dijela.

U tom krugu bili su još “Olimpija” iz Karlovca, “Nada SSM” iz Splita i ekipa Zagreba. Jedino je prva ekipa Vindije prije play offa nastupila bez angažmana stranih igrača, odnosno, svi su igrači proizvod vlastite “Vindi Iso-Sport Škole Baseballa”.

Upravo taj podatak je bio presudan, jer su Varaždinci na kraju završili kao četvrti, izgubivši u polufinalu od Splita i u razigravanju za treću poziciju od Zagreba, a obje ekipe su s lakoćom dobivali u regularnom dijelu sezone.

Seniori su i ove sezone zbog aktualne covid situacije ostali bez natjecanja u Srednjoeuropskoj Inter ligi, koja okuplja najbolje ekipe iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Srbije.

Iz istog razloga izostao je nastup na velikom, međunarodnom turnir u Austriji, “Finkstonball”, turnir na kojem Varaždinci nastupaju tradicionalno već desetak godina i imaju odlične kontakte i suradnju s lokalnim baseball klubom.

Do nastavka i jesenskog dijela sezone, za igrače seniorske ekipe ostao je još nastup za Hrvatsku A reprezentaciju, koju očekuje nastup na Europskom Prvenstvu, od 12. do 19. rujna u talijanskom gradu Nettuno.

U širi krug, koji će imati tri okupljanja pred sam nastup iza redova Vindije pozvani su Rene Bodalec, Petar Juričić, Karlo Kos, Nino Kruhek i Sven Vojnović.