Katja Bengeri

Sedam zlata KKK Varteks na 13. Varaždinskom kajak kanu maraton

| 4.10.2017. u 12:58h | Objavljeno u Sport

U organizaciji  Kajak kanu kluba Varteks održan je 13. Varaždinski kajak kanu maraton na kojem su nastupile posade iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Starije kategorije nastupile su  na stazi dužine 10 kilometara sa startom na starom koritu rijeke Drave kod mjesta Svibovec i ciljem kod kolnog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kanua jednosjeda juniorka Katja Bengeri, u kajaku jednosjedu među juniorkama Maja Štimac, u turističkom kanu dvosjedu u mješovitim parovima Tea Šestanj i Davorin Šestanj, turističkom kanu dvosjedu žene Mia Fadiga i Mateja Cimerman i u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Drugo mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod seniora Aleksandar Brkušanin, u kajaku jednosjedu među juniorkama Helena Strniščak, u turističkom kanu dvosjedu u mješovitim parovima Danijela i Dušan Brkušanin i u turističkom kanu dvosjedu Željko Horvat i Miljenko Gerić.

Treće mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod seniora Damian Kukec, u kajaku jednosjedu veteran Michel Ivić i u kanu jednosjedu senior Robert Rauš.

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 kilometar sa startom na starom koritu rijeke Drave. Od Varaždinaca prva mjesta osvojili su u kajaku jednosjedu mlađi kadeti David Šestak i u kanu jednosjedu kadet Roko Bengeri. Drugo mjesto osvojio je u kategoriji kajak jednosjed kadeti početnici Lovro Kukec i u kajaku jednosjedu stariji kadeti Nikola Novosel. Kod kadetkinja u  kajaku jednosjedu Klara Dvorski bila je treća.