Ekipa STK Varaždina s trenerom Sašom Suhodolčanom

Sedam medalja za STK Varaždin na PH u Dugom Selu

| 9.5.2016. u 08:09h | Objavljeno u Sport

STK Varaždin osvojio je ukupno 7 medalja na PH za juniorke i mlađe kadetkinje održanom u Dugom Selu. Nakon zlata u konkurenciji mlađih kadetkinja ekipno (Tena Kovaček,Lucija Sitar,Jelena Vukelić i Jelena Mišak) i srebra u konkurenciji juniorki (Mihaela Brodar, Gabrijela Bađun i Lana Premuž), igračice Varazdina su osvojile novih pet medalja.

Par KovaČek Tena-Sitar Lucija osvojio je brončanu medalju u konkurenciji parova mlađih kadetkinja. Par Brodar Mihaela-Cakol Klara osvojio je također broncu u konkurenciji juniorki. U pojedinačnoj konkurenciji mlađih kadetkinja sjajne mlade članice Varaždina Lucija Sitar i Tena Kovaček osvojile su bronce, što će im donijeti pomak na rang listi i biti poticaj u daljnjoj karijeri.

Jelena Mišak tijesno je izgubila u četvrtfinalu iako je vodila rezultatom 2:0 protiv Zare Ilić iz Stk Samobora. Kod juniorki pojedinačno Mihaela Brodar odigrala je izvanredan turnir. Nakon što je u kvalifikacijskoj grupi osvojila prvo mjesto pobjedivši Klaru Bardač iz Stk Mladosti, Luciju Pazaver i Stk Vodovod Osijeka i Ivanu Grgić iz Stk Bjelovara,u razigravanju je pobijedila Anu Trbuščić iz Stk Aquaestila rezultatom 4:0. Nakon toga u četvrtfinalu je pobijedila Karlu Franović iz Aquaestila rezultatom 4 3.

U polufinalu je odigrala najbolji meč na turniru pobijedivši prvu s aktualne rang liste juniorki Hrvatske Klaru Cakol iz Stk Dr.Časl rezultatom 4:3. Teški mečevi ostavili su traga i u finalu je ponestalo snage i tu je poražena od Andreje Pavlović iz zagrebačke Mladosti rezultatom 4:0. Ukupno 3 medalje na PH (pojedinačno, par i ekipno) za sjajnu igračicu STK Varaždin Mihaelu Brodar.

Nakon dva zlata s PH za seniorke u Varaždinu Petre Petek pojedinačno i Petre Petek i Bojane Poljak u paru, ovih novih 7 medalja s PH za juniorke i mlađe kadetkinje spada u raritetan i hvalevrijedan rezultat Stk Varaždina i trenera kluba Saše Suhodolčana.