Sara Šobak (23) među TOP 20 najjačih žena: "Oduvijek sam bila ljubitelj Supermena i posebnih moći"

| 30.11.2020. u 17:20h | Objavljeno u Sport

Sara Šobak (23) iz Strmca Podravskog, članica gospićkog kluba Rux, nedavno je u poljskom gradu Siedlce na svjetskom kupu u powerliftingu i bench press natjecanju ostvarila izvrsne rezultate. Sara je nastupila u Full Power diviziji, juniori do 75 kilograma. U čučnju je podigla 180 kilograma, u bench pressu 112.5 kilograma, a u mrtvom dizanju 200 kg čime je osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji i apsolutno 1. mjesto kroz sve ženske kategorije te tako ušla u skupinu 20 najjačih žena svijeta u svojoj kategoriji.

Nastupila je i u solo bench-press kategoriji do 75 kilograma gdje je popravila svoj rezultat iz powerliftinga i digla 115 kilograma te opet zauzela 1. mjesto u svojoj kategoriji. Postavila je najbolji total iz powerliftinga u Hrvatskoj te najbolji bench press u Hrvatskoj. Od kuda zanimanje za ovu disciplinu te kako društvo reagira na njezin odabir sporta, odgovorila nam je u pauzi od fakultetskih obaveza i treniranja.

- Ozbiljnije se bavim powerliftingom zadnje tri godine. Oduvijek sam bila ogromni ljubitelj stripova i video igrica, pogotovo Supermena i sličnih likova. Obično me privlačilo sve vezano uz superheroje ili posebne moći. Tako se i javila ideja oko powerliftinga i ono što me zapravo privuklo jest mogućnost postizanja onoga što se čini potpuno nemogućim - rekla je Šobak.

Priznaje da se u početku “zaletjela glavom” u nepoznato.

- Zaintrigirala me ta disciplina kada sam promatrala kako treniraju prijatelji Kristijan Matković i Marijo Rukavina i da nije bilo njihove podrške ne bih bila tu gdje jesam. Oni su prepoznali potencijal u meni i uložili puno vremena i strpljenja - istaknula je.

Što kaže Sara zašto baš ova disciplina i kako reagira okolina na njezin odabir čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Galerija slika