Mihael Kolarek i Sara Marković Foto: PK Barok

Sara Marković, članica Plivačkog kluba Barok, kadetska prvakinja Hrvatske

| 27.7.2021. u 18:12h | Objavljeno u Sport

Petero mladih članova varaždinskog Plivačkog kluba Barok sudjelovalo je na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Nastup su, uz isplivane limite, izborili sSara Marković, Ivona Jurković, Teodora Liber Kos, Lara Đuras i Mihael Kolarek.

Da su ovo natjecanje shvatili ozbiljno, mladi članovi Baroka pokazali su već nakon prve discipline natjecanja (400 m slobodno) u kojoj je Sara Marković u izuzetno napetoj i neizvjesnoj utrci osvojila srebrnu medalju. Međutim, na tome nije stala, već nas je nakon razveselila i broncom na 200 m mješovito.

Drugog dana Marković je ponovno osvojila srebrnu medalju i to na dvostruko dužoj dionici – 800 m slobodno. Uz nju, izvrsno je plivao i Mihael Kolarek koji je bio brončani na 200 m leptir.

U posljednjem djelu natjecanja, fenomenalnim nastupom na najzahtjevnijoj disciplini, 400 m mješovito, Sara Marković je doplivala do zlata i naslova kadetske prvakinje Hrvatske.

Oduševila je i na 200 m slobodno gdje je osvojila srebro, a Mihael Kolarek je ponovno bio odličan - brončani na 100 m leptir.

Vrlo dobro je plivala i Ivona Jurković te je zauzela 9.mjesto na 400 m slobodno i 12. na 800 slobodno dok je Lara Đuras s osobnim rekordima nastupila na 100 i 200 m prsno.

 Teodora Liber Kos je kao ulazno godište kadetkinja zauzela 4.mjesto na 100 m leptir.

Od ukupno 24 nastupa, štafetnih i pojedinačnih, članovi Baroka isplivali su 18 osobnih rekorda, s tim da su i ostali rezultati bili na razini njihovih osobnih rekorda.