Sara Kolak je osvojila prvih šest bodova na putu prema završnom finalu Dijamantne lige Foto: sarakolak.com

Sara Kolak: Zadovoljna sam s natjecanjem u Eugeneu i prezadovoljna s trećom serijom

| 27.5.2017. u 11:54h | Objavljeno u Sport

Ludbrežanka Sara Kolak, hrvatska atletičarka u bacanju koplja, osvajačica zlatnog odličja na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru i četverostruka državna prvakinja, zadovoljna je trećim mjestom osvojenim na trećem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige, koji se održao u Eugeneu u SAD-u. Kolak je s trećim mjestom osvojila prvih 6 bodova na putu prema završnom finalu Dijamantne lige.

sara

- Osjećam se odlično i jako sam zadovoljna s ovim natjecanjem. Prezadovoljna sam s trećom serijom, do koje sam bila na sedmom mjestu, a prvih šest bacačica dobilo je priliku za još tri hica i u toj, trećoj seriji, izvukla sam najviše i najbolje, da se probijem dalje, među šest najboljih. Daljina od 64,64 metra bio je moj makismum na ovom natjecanju. Bila mi je ovo treća i do sada najbolja Dijamantna liga, na kojoj sam skupila svoje prve ozbiljne bodove. Vratila sam se u Eugen nakon tri godine i stvarno volim taj stadion. Organizacija je bila vrhunska kao i meteorološki uvjeti. Jedva čekam da se vratim kući i treningu, imamo još jako puno posla, na dobrom smo putu i jako sam zadovoljna u kojem smjeru ovo ide - izjavila je Kolak.

Kolak je bila treća sa hicem od 64,64 metara, dok je prva bila Bjeloruskinja Tatsiana Khaladovich s rezultatom 66,30 metara.