Sara Kola Foto: Krešimir Đurić

Sara Kolak: "Zadovoljna sam pristupom, ne i rezultatom na SP-u u Dohi"

| 7.10.2019. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Vrhunac atletske sezone bio je prošlog tjedna u Dohi, gdje se od 27. rujna do 6. listopada održalo Svjetsko prvenstvo, na kojem je nastupila i ludbreška olimpijka, zlatna iz Rio de Janeira 2016. godine Sara Kolak. Izborila je sedmo mjesto s najboljim hicem u petoj seriji (62.28 metara), daljinom kojom ni sama nije bila zadovoljna. Prvo mjesto osvojila je Australka Kelsey Lee-Barber s rezultatom 66.56 metara, kojeg je ostvarila u šestoj, posljednjoj seriji.

- Sigurno sam htjela više i nisam bila zadovoljna rezultatom, ali mogu biti zadovoljna svojim pristupom jer sam dala sve od sebe, ali, na žalost, nije mi se poklopilo taj dan kao što smo svi to očekivali. Zadovoljna sam i s time da sam ovu sezonu i Svjetsko prvenstvo prošla bez ozljede, a bit će bolje drugi puta - naglasila je Kolak.

Rekorderka tek deveta

Nijedna bacačica nije posebno briljirala na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Za plasman u finale na kvalifikacijama je trebalo baciti koplje na daljinu od 63.50 metara, koliko je bila norma, a samo su dvije natjecateljice bacile preko zadane daljine. Čak je i svjetska rekorderka Barbora Špotakova u finalu nakon prva tri pokušaja ostala bez mogućnosti borbe za medalju te je na kraju osvojila tek deveto mjesto.

- Svima je bilo iznenađujuće da je Špotakova ispala, ali prve u poretku imale su dobre izbačaje koji su išli preko 65 i 66 metara. Znači mogao se baciti dobar hitac. Ni visoke tempereture nisu nas sputavale zbog klime na stadionu, gdje uopće niste imali osjećaja da ste u Dohi, u kojoj je zaista vruće. Razlika između stadiona i izvan njega,a gdje je bilo vruće i sparno, bila je doista velika - rekla je Kolak koja je također mogla doživjeti sudbinu Špotakove, ali se spasila u drugoj seriji finala, gdje bacila 62.22 metara,a što je bilo dovoljno za plasman među prvih osam, čime je dobila još tri pokušaja da ostvari bolji rezultat. Uspjela ga je poboljšati u petoj seriji i to za šest centimetara.

Ostatak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u