Sara Kolak u srijedu bez trenera putuje na Olimpijske igre u Tokiju Foto: Krešimir Đurić

Sara Kolak u srijedu bez trenera putuje na Olimpijske igre u Tokiju

Varaždinske vijesti/Novi list | 11.7.2021. u 11:23h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Ured za Olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) objavio je završni popis hrvatskih olimpijskih uzdanica.

Na popisu je 58 sportašica i sportaša iz 15 sportova, a iz Varaždinske županije samo je jedna sportašica i to ludbreška bacačica koplja, Sara Kolak. Zlatna s OI u Rio de Janeiru 2016. godine jedna je od sedmero hrvatskih atletičara, koji će predstavljati našu zemlju u Tokiju.

Kolak, članica riječkog AK Kvarner, put Tokija krenut će u srijedu, no s njom u Japanu, kako je objavio riječki Novi list, neće biti i njen trener Andreas Thorkildsen, legendarni norveški bacač koplja i dvostruki olimpijski pobjednik, koji od kolovoza 2019. godine radi kao trener najbolje hrvatske bacačice koplja.

Kao razlog otkazivanja puta u Tokio Thorkildsen je naveo strah za vlastito zdravlje zbog sve većih problema s koronavirusom u Japanu zbog kojih je tamošnja vlada prije nekoliko dana odlučila postrožiti postojeće epidemiološke mjere i donijela zabranu prisustva gledatelja na borilištima.

– Pomalo smo svi u šoku, ovo stvarno nisam očekivala. Ne samo ja, već niti itko u hrvatskoj delegaciji, Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom atletskom savezu ni mojem klubu. Nije mi svejedno, ali odlučila sam prijeći preko toga jer ne želim svoju energiju uoči tako važnog natjecanja trošiti na ovakve stvari – rekla je Sara Kolak, a prenosi riječki Novi list.

– Moj plan se ne mijenja, u Tokio idem s trenerom ili bez njega. Moj je fokus i dalje na Olimpijskim igrama, idem se natjecati i boriti. Imam svu moguću pomoć, podršku i razumijevanje od Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza i Kvarnera, na njih uvijek mogu računati pa tako i sada. Nema razloga za brigu, situacija je takva kakva je, znam svoj cilj i želim jedino o tome razmišljati – zaključila je Sara Kolak, a objavio riječki Novi list.