Sara Kolak se nada nastupu na EP i OI: Vjerujem u sebe i vjerujem da mogu baciti normu

vv | 20.5.2024. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Krenula je atletska sezona, a s obzirom na to da je ovo olimpijska godina, mnogi atletičari traže svoju normu na put u Pariz. Varaždin će u glavnom gradu Francuske možda imati dva predstavnika, Janu Koščak u višeboju i Marina Ranteša u BMX-u slobodnim stilom. I dok Varaždin kao grad još čeka svoju prvu medalju, Ludbreg već ima zlatno odličje, kojeg je osvojila Sara Kolak na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Jaineru u bacanju koplja.

Sezona nije bila bajna

Kolak je posljednjih nekoliko godina u slabijoj formi nego što je bila te sjajne 2016. godine, a takva je bila i prošla sezona u kojoj nije uspjela ostvariti plasman u finale Europskog i Svjetskog prvenstva. S obzirom na povijesne rezultate koje je ostvarila za ovaj kraj, ne sumnja se da i dalje ima ono što je potrebno za krajnje dosege u bacanju koplja.

- Prošla sezona bila je takva kakva je bila, mogla je biti puno bolja. Nisam zadovoljna prošlom sezonom. Uvijek je bio cilj da uđem u finale velikih natjecanja, a te ciljeve prošle godine nisam uspjela ispuniti. Početak i kraj sezone bili su dosta dobri, ali srednji dio sezone nije bio na željenoj razini, da bi na tome gradila rezultate. Na kraju svake sezone podvlače se crte, pogledaš stvari koje nisu bile dobre i koje treba popraviti, jednostavno se učiš iz toga, ali po očekivanjima koja sam imala sezona nije bila bajna - rekla je Kolak.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...