Sara Kolak: Razočarana sam, ljuta i tužna, suradnja s Torkildsenom je gotova

VV | 9.8.2021. u 15:02h | Objavljeno u Sport

Sara Kolak, zlatna Ludbrežanka s Olimpijskih igara u Riju de Janeiru, nije obradovala Hrvatsku novom medaljom na Olimpijskim igrama u Tokiju. U kvalifikacijama je u bacanju koplja iz tri izbačaja napravila tri prijestupa čime je ostala bez finala i borbe za medalju. Dva prijestupa bila su namjerna jer je Kolak očito bila nezadovoljna bačenom distancom koplja, a treći je bio slučajan.

- Prva dva prijestupa su bila namjerna, a treći je trebao biti mjeren, ali sam dala malo više gasa i pregazila sam crtu. Ja sam na kraju dana trebala nastupiti bolje, iako sam dala sve od sebe. Razočarana sam, ljuta sam, tužna sam, ali istovremeno sam motivirana idem dalje s treninzima jer sezona još nije gotova - rekla je Kolak nakon razočaravajućeg nastupa.

Sara Kolak je u Tokio doputovala u otežanim okolnostima, bez svog norveškog trenera Andreasa Thorkildsena, koji je kao razlog neodlaska u Japan naveo strah od koronavirusa što je sigurno odmoglo ludbreškoj atletičarki, a ujedno ju je razočaralo.

Sa svojim trenerom Thorkildsenom Kolak još nije pričala nakon Olimpijskih igara, ali na naš upit planira li nastaviti suradnju s njim dalje, dala je kratak i jasan odgovor - ne.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...