Sara Kolak će sutra ujutro nastupiti u kvalifikacijama OI u Riju

| 16.8.2016. u 09:28h | Objavljeno u Sport

Ludbreška bacačica koplja i hrvatska rekorderka Sara Kolak nstupit će sutra ujutro u kvalifikacijama bacanja koplja. Sukladno ždrijebu obavljenim jučer, Kolak će nastupiti u prvoj kvalifikacijskoj skupini, koja će početi s natjecanjem u srijedu ujutro u 1 sat i 35 minuta po hrvatskom vremenu.

Kolak je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Amsterdamu, gdje joj je koplje letjelo 63,50 metara, a kvalifikacijska norma u Riju je 63.00 metara. Plasman u finale Olimpijskih igara, koje je na programu u petak ujutro u 2 sata i 10 minuta izborit će sve kopljašice koje prebace normu ili 12 najboljih iz kvalifikacija.

- Nadam se dobrim kvalifikacijama.Ne razmišljam o plasmanu, na ako kvalifikacije odradim onako kak ja znam onda će biti sve u redu - rekla je Kolak za naš tjednik uoči odlaska u Rio de Janeiro.

Normu (62 metra) za odlazak na svoje prve Olimpijske igre Kolak je ispunila 6. ožujka na zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu, gdje je postavila novi hrvatski seniorski rekord. U petoj seriji koplje je bacila 62 metra i 75 centimetara, a dotadašnji rekord bio je 60,24 metra, koji je također postavila Kolak tjedan dana ranije u Ptuju.

Na nedavnom Europskom prvenstvu u Amsterdamu Kolak je osvojila brončano odličje. Bila joj je to prva medalja na Europskom prvenstvu u njenom drugom nastupu. Do bronce je došla hicem u trećoj seriji, kada je koplje bacila 63,50 metara i time postavila novi hrvatski rekord, čime je oborila vlastiti rekord od 62,75 metara.

Ovogodišnji rezultati Sare Kolak tim su veći kada se uzme u obzir da se bacanju koplja vratila ove godine, nakon godinu i pol izbivanja zbog operacije desnog ramena, koje joj je, zbog nestabilnosti, stvaralo bolove.