Sara Kolak tijekom ekipnog EP-a u Varaždinu nije željela komentirati prekid suradnje s trenerom Hajnšekom Foto: Krešimir Đurić

Sara Kolak: Andrej Hajnšek i ja rastali smo se prijateljski

| 13.8.2019. u 10:06h | Objavljeno u Sport

Ludbreška atletičarka Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira, članica AK Kvarner iz Rijeke, završila je petogodišnju suradnju s trenerom Andrejom Hajnšekom i suradnju nastavlja s nekadašnjim norveškim bacačem koplja Andreasom Thorkildsenom, dvostrukim olimpijskim pobjednikom, svjetskim prvakom i dvostrukim europskim prvakom.

- Nakon dugog razmišljanja odlučila sam da je vrijeme za promjenu. Trener Hajnšek i ja proveli smo zajedno pet prekrasnih godina u kojima smo ostvarili puno uspjeha, od kojih je najveći zlato iz Rija 2016. godine. U pet godina smo jako puno napravili, puno sam toga naučila i izrasla u profesionalnu atletičarku s vrhunskim rezultatima. Rastali smo se prijateljski, zahvalna sam mu za sve što me naučio i želim mu puno uspjeha u daljnjem radu.

Sada se fokusiram na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao prvom cilju na putu do Tokija. Zdrava sam, treniram, i to je najbitnije. Pripreme za Dohu nastavljam u Norveškoj i veselim se novoj suradnji. I ovog puta moram istaknuti veliku podršku mojeg kluba Kvarner, Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, na čemu im se zahvaljujem, jer je to jako bitan faktor u nastavku moje karijere - rekla je Sara Kolak, a njene riječi prenosi službeni portal AK Kvarner.

Atletski klub “Kvarner” poštuje njezinu odluku, te će joj biti podrška na putu do njezinih novih uspjeha. Iako je Kolak prekinula suradnju s trenerom Hajnšekom, ona ne znači i prekid suradnje s “Kvarnerom” budući da trener Hajnšek i dalje vodi brigu o dvije atletičarke riječkog kluba, olimpijskoj pobjednici gluhih i europskoj prvakinji Lauri Štefanac, kao i Franji Želimorski, inače bivšoj članici varaždinskog AK Sloboda.