Trener Varaždina Samir Toplak

Samir Toplak: Pokušat ćemo sutra odigrati rasterećenu utakmicu

| 3.7.2020. u 10:44h | Objavljeno u Sport

Na Gradskom stadionu u Varaždinu sutra će se igrati susret 33. kola HT Prve lige između momčad Varaždina i Slaven Belupa. Varaždin je osmoplasirani s 27 bodova, 7 manje od sedmoplasiranog sastava iz Koprivnice.

- Uvijek su to zanimljive utakmice s dragim susjedima iz Koprivnice. Slaven Belupo je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Istre 1961, sigurno su u dobrom raspoloženju i nema sumnje da vide svoju šansu za osvajanje bodova i u Varaždinu. Ni mi nismo u lošem raspoloženju, kada sve sumiramo moramo biti prezadovoljni kako se sve odvija, na korak smo od ostanka u ligi i sigurno da sutra moramo biti na nivou kao na prošlim susretima. Za utakmicu s Lokomotivom sam možda i ja griješio jer sam mislio da možemo i dalje biti u dosadašnjem tonusu, ali protiv Istre 1961 i Intera je bilo veliko pražnjenje naše momčadi i zato smo izgledali prazni protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj - rekao je trener Varaždina Samir Toplak na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare, a pred sutrašnji susret koji će početi u 21 sat i 5 minuta.

Teklić, kojeg nije bilo u kadru za susret s Lokomotivom, vratio se u trenažni proces, nema kartoniranih igrača, što znači da bi svi osim Djou trebali biti na raspolaganju treneru Varaždina. Inače, u dosadašnja tri ovosezonska susreta Varaždina i Slaven Belupa nije bilo pobjednika (1:1,0:0 i 0:0).

- Nadam se ako će biti neriješeno da će biti barem više golova pa da publika može uživati. Pokušat ćemo sutra odigrati rasterećenu utakmicu da budemo hrabri, da imamo više rizika prema naprijed, a radimo sve u ova tri dana da igrače maksimalno regeneriramo. Slaven Belupo je jako automatizirao sustav, dobro djeluju, stvara im se malo prilika i izuzetno su opasni u prekidima. Naprijed imaju Krstanovića, koji realizira prigode kada je najpotrebnije i to je ekipa koja je najiskusnija u ligi. Kompletna njihova igra polazi ako dozvoliš igrati Bačelić Grgiću i svaka momčad ima ogromnioh problema ukoliko o razigra ekipu i morat ćemo uvijek biti blizu igrača i agresivni u veznom redu - zaključio je Toplak.