Samir Toplak novi trener Gorice

Varaždinske vijesti | 3.3.2022. u 17:33h | Objavljeno u Sport

Samir Toplak novi je trener Gorice, potvrđeno je Indexu. Sve je dogovoreno i čeka se još samo službena objava kluba.

Toplak će naslijediti Krunoslava Rendulića koji je jutros dobio otkaz nakon sedam uzastopnih poraza u svim natjecanjima, što je najgori niz u povijesti kluba.

Bit će mu to drugi put da preuzima klub iz Velike Gorice, a još ga je vodio u sezoni 2012./2013. u 2. HNL.

Toplak je dosad trenirao i Varaždin (dvaput), Cibaliju, Zelinu, Inter Zaprešić i Lokomotivu. Svoj drugi debi u Gorici, koja je trenutno na sedmom mjestu HNL-a, trebao bi imati u nedjelju na domaćoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca. objavio je index.hr.

Na službenoj stranici HNK Gorica objavljeno je da nakon deset zajedničkih mjeseci, Krunoslav Rendulić više nije trener HNK Gorice. Čelnici kluba obavili su razgovor s dosadašnjim trenerom jutro nakon poraza u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa od Hajduka na Poljudu (1-2) i dogovorili prekid suradnje.

- U ime kluba želim se zahvaliti Krunoslavu Renduliću na iznimno korektnoj suradnji koju smo imali u ovih nepunih godinu dana. Nažalost, rezultatska kriza u koju smo ušli nije mi ostavljala previše prostora za neke druge odluke. Moram naglasiti da smo u posljednjih mjesec dana svi zajedno činili maksimum da zajednički pokušamo promijeniti rezultatski pad u pozitivu, ali jednostavno nije išlo - rekao je predsjednik kluba Nenad Črnko i dodao:

- U nekim drugim vremenima moguće je da bismo ovakve odluke donosili ranije, ali bilo je mnogo objektivnih razloga da pokušamo vratiti samopouzdanje momčadi na terenu, a samim time i zadržimo Rendulića. Utakmica u Splitu nije bila okidač za ovakvu odluku, Kruno je zaslužio da pokuša izboriti plasman u finale s momčadi s kojom je izborio polufinale, ali negativan niz na koji se nadovezala i ova utakmica jednostavno je nametao ovu opciju.

Do imenovanja novog trenera momčad će voditi Saša Sabljak, navodi se na službenoj stranici HNK Gorica.

Označeno u