Predsjednik NK Varteks Vedran Šalamun Foto: Dražen Novosel

Šalamun: Iako nismo dobili što smo tražili, pristat ćemo na kompromis

| 22.7.2017. u 18:17h | Objavljeno u Sport

Čelnici Nogometnog kluba Varteks složili su se s prijedlozima koje je na nedavnom sastanku iznio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji se sada uključio u rješavanje "slučaja stadion", i potpisat će prijedloge ugovora kada ih dobiju od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina. To znači da če seniori Varteks svoje treninge odrađivati i prvenstvene utakmice igrati uglavnom na stadionu Sloboda,a mlađe kategorije trenirat će kao i do sada na umjetnoj travi stadiona Varteksa.

Kao što je poznato, novi trećeligaš NK Varteks tražio je da svoje treninge odrađuje i utakmice u novoj sezoni odigrava na stadionu Varteksa, ali su od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina dobili prijedlog ugovora po kojem bi svoje utakmice u Trećoj HNL istok igrali na stadionu Slobode, dok bi sa svim selekcijama i dalje trenirali na igralištu u Jalkovcu.

Čelnici Varteksa takav prijedlog nisu prihvatili, pa s ovaj tjedan u rješavanje slučaja uključio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji se sastao s predstavnicima Nogometnog kluba Varteks, predsjednikom Varteksa Vredranom Šalamunom i Bojanom Fošnarom.

- Moja je ideja bila da se NK Varteksu omogući igranje na umjetnoj travi za pionire, jer mislim da sva djeca moraju imati jednaka prava i da to ne bi trebalo opterećivati glavni stadion, o čemu je Zajednica govorila, na što su pristali. Rekao sam također da mogu trenirati i igrati na stadionu Sloboda, a s obzirom da za igralište u Jalkovcu ističe ugovor u rujnu, NK Varteks će to igralište vratiti Gradu, koji će ga zajedno sa Zajednom, urediti, da bude u boljem stanju nego što je sada. Zajednica je takav prijedog ugovora uputila NK Varteksu i nadam se da će slučaj stadion biti riješen - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

U varaždinskom trećeligašu ističu da, iako nisu dobili što su željeli, pristat će na kompromis.

- S obzirom da smo od prvog dana bili spremni na kompromis, iako predloženo nije ono što smo tražili, u duhu sporta, suradnje i nogometa, pristat ćemo na taj kompromis. Seniori će u digovoru sa Zajendicom, igrati i trenirati na stadionu Sloboda, a mlađe selekcije, U-8, U-10 i U-12, trenirat će na umjetnoj travi na stadionu Varteksa. Na istom stadionu igrat ćemo i par utakmica koji će biti derbiji Treće HNL Istok - naglasio je predsjednik NK Varteksa Vredran Šalamun.