David Šalamon ostvario je sjajan rezultat za hrvatsku atletiku

Šalamona 5 desetinki sekunde dijelilo od zlata na dvoranskom atletskom prvenstvu Mediterana

| 20.1.2019. u 08:13h | Objavljeno u Sport

U francuskom gradu Miramasu, nedaleko Marseillea održano je dvoransko atletsko prvenstvo Mediterana za mlađe seniore (U-23) na kojem je nastupio najbolji atletičar varaždinske Slobode David Šalamon, koji je zauzeo peto mjesto u utrci na 400 metara.

U kvalifikacijama je u odličnom finišu izborio finale među šest najboljih 400 metraša na Mediteranu s vremenom 48,57 sekundi, a samo nekoliko sati kasnije trčao je finale i plasirao se na 5. mjesto s vremenom 48,85 sekundi.

Do brončane medalje nedostajale su mu 3 desetinki a do zlatne samo 5 desetinki sekunde. Ispred Šalamona plasirali su se atletičari Portugala , Francuske i Albanije.

Ovaj veliki uspjeh za varaždinsku atletiku Šalamon je ostvario na svoj 21. rođendan a igrom slučaja dodijeljen mu je startni broj 19. Nastupilo je još 9 hrvatskih atletičara koji su osvojili 2 medalje u drugim disciplinama.

U Francuskoj je u svojstvu trenera Davida Šalamona boravio i predsjednik AK Sloboda i dopredsjednik HAS Ivan Domislović . Bila je to prigoda da se upozna s glavnim i tehničkim delegatom Europske atletske federacije koji će početkom veljače službeno posjetiti Varaždin kako bi se uvjerili u postojanje svih uvjeta za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici(ETCH 2L) koje će se održati sredinom kolovoza u Varaždinu.

Za to se veliko natjecanje Grad Varaždin obvezao urediti stadion Sloboda a posebno obnoviti dotrajalu atletsku stazu.