David Šalamon ( u sredini) ostvario je uspjeh samim plasmanom na Svjetsko juniorsko prvenstvo u atletici

David Šalamon na SP u Poljskoj danas trči u kvalifikacijama na 400 metara

| 20.7.2016. u 07:10h | Objavljeno u Sport

Na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Bydgoszczu u Poljskoj član varaždinske Slobode, Ludbrežanin David Šalamon, trčat će danas u kvalifikacijama utrke na 400 metara. Šalamon će trčati u šestoj skupini, a start će biti oko 12 sati i 20 minuta.

David Šalamon trenira u varaždinskoj Slobodi pod nadzorom trenera Ivana Domislović. Hrvatski je reprezentativac od 14 godine, a na utrci koja je početkom ovog mjeseca održana u švicarskom gradu Notwilu Šalamon je u utrci na 400 metara ostvario rezultat od 47,57 sekundi, zauzeo 4. mjesto i ostvario normu za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Rezultat je još vredniji ako se zna da meteorološki uvjeti nisu bili idealni, te da je trčao u nepovoljnoj prvoj stazi.  Ovim rezultatom Šalamon se plasirao na 20. mjesto europske  rang liste na 400 metara za juniore. 

Uoči odlaska na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Poljsku Šalamon je bio na prijemu kod ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića.

Atletika je u punom smislu kraljica sportova za nas u Ludbregu. Veseli činjenica što imamo tolike mlade ljude koji su uspješni upravo u atletici. Radimo na tome da u skorijoj budućnosti dobijemo i atletsku stazu i to kod zgrade srednje škole čime će vjerujem dodatno porasti interes za bavljenje atletikom. Uz već poznata imena, ponajprije Sare Kolak pa Željka Vinceka tu je još i David Šalamon, marljiv i vrijedan dečko koji je ostvario normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Poljskoj. Još jedan atletski rezultat hvalevrijedan rezultat i naravno da će Grad Ludbreg biti podrška u stvaranju još jedne lijepe priče. – rekao je gradonačelnik Bilić.