Šafarić uoči Slaven B.: Čeka nas teška utakmica u kojoj moramo prihvatiti duel, uzimati druge lopte i nametnuti se Foto: Dražen Novosel

Šafarić uoči Slaven B.: Čeka nas teška utakmica u kojoj moramo prihvatiti duel, uzimati druge lopte i nametnuti se

| 4.4.2024. u 12:02h | Objavljeno u Sport

U sklopu 29. kola SuperSport HNL, momčad Varaždina u subotu očekuje gostovanje na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici i susjedski derbi sa Slaven Belupom.

Varaždin je trenutačno 7. na tablici, dok je subotnji domaćin na devetom mjestu, a dijele ih tri boda, no posljednje međusobne utakmice ne idu u prilog varaždinskom prvoligašu.

- Tablicu uopće ne treba gledati, pokazalo se da svatko svakoga može pobijediti, tako će biti i ova utakmica. Slaven Belupo će u subotu tražiti i očekuju tri boda s obzirom na to da smo im suparnik po mjeri i da imamo loš omjer s njima tako da su sigurno u psihološkoj prednosti, a i igraju kod kuće. Mi idemo također idemo po tri boda, odraditi utakmicu na puno boljem nivou nego što smo odradili posljednji susret, pogotovo u defenzivi. Ne mogu reći da nismo htjeli, ali nedostajalo je koncentracije i malo više mirnoće u završnici. Morali smo se resetirati i kroz ovaj tjedan dobro pripremiti za ono što nas očekuje u subotu- rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Zbog tri žuta kartona u prošlom kolu u sastavu nije bilo Jelenića, a zbog bolesti je otpao Poldrugač, no u subotu bi svi trebali biti na raspolaganju treneru Varaždina.

- Obojica su u kadru, normalno treniraju, svi dobro rade cijeli tjedan i svi će konkurirati za sastav - kratko će Šafarić.

Subotnji domaćin je bez pobjede još od 21. kola, kada su u Koprivnici svladali Rudeš 4:0.

- Čvrsti su, agresivni, dobri iz tranzicije i kada smo s njima nedavno igrali na domaćem terenu također su nam radili probleme iz tranzicije i prekida. Čeka nas borbena, teška utakmica u kojoj moramo prihvatiti duel, uzimati druge lopte i nametnuti se svojom igrom. Ne odgovaraju nam ove sezone, ali tradicije su tu da se ruše. Svaka je utakmica posebna, za sebe, ne treba gledati u prošlost, već se za svaki susret posebno pripremati i dobro ga odraditi - naglasio je Šafarić.

Klub polako slaže igračku križaljku za naredne sezone, pa su tako nedavno vjernost klubu produljili vratar Oliver Zelenika, koji je potpisao novi ugovor do 31. svibnja 2026. godine, i Mario Marina, koji je ugovorno vezan do 31. svibnja sljedeće godine.

- Pregovaramo s još nekim igračima, sigurno ćemo se dogovoriti sa svima s kojima to želimo. Neki su igrači, poput Dabre, dovedeni da se u ovih šest mjeseci prilagode i pripreme za drugu sezonu, baš kao i Gudelj. Imamo još mjesec i pol dana zajedničkog rada, što je prilika da se svi nametnu i skrenu pozornost na sebe. Od igrača koji su u kadru prve momčadi ugovori ističu Drožđeku, Vuku, Vugrinecu i Bašiću. Imamo dobru situaciju u svlačionici jer nemamo nikoga na posudbi, osamostalili smo se, što je bitan detalj. Možda će doći neka situacija u budućnosti koju nećemo htjeti propustiti za nekim kvalitetnim, mladim igračem. Moramo biti svjesni da za neke igrače koji su došli kod nas ni javnost nije vjerovala da ih možemo dovesti pa su ipak došli, no klub baš nije bio u poziciji da može sve uvjetovati. Sada polako dolazimo u situaciju gdje i mi neke stvari možemo dirigirati, ali nije nam to cilj već nam je cilj da se zajednički dogovorimo sa svakim igračem, da su zadovoljne obje strane i da imamo kvalitetnu suradnju - rekao je Šafarić.

Kakva je situacija s Vukušićem, je li ozlijeđen?

- Nije ozlijeđen, trenira normalno imao je prije nekih problema, normalno radi i konkurira za momčad kao i svi drugi - zaključio je Šafarić.