Šafarić uoči Gorice: Hoćemo se nametnuti od prve minute i da se suparnik s nama bavi Foto: Dražen Novosel

Šafarić uoči Gorice: Hoćemo se nametnuti od prve minute i da se suparnik s nama bavi

| 28.3.2024. u 16:43h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke utakmicama 28. kola, prvog u četvrtom krugu, nastavlja se SuperSport Hrvatska nogometna liga, a momčad Varaždina će u subotu u 14 sati i 50 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu ugostiti sastav Gorice.

Pripreme za subotnji susret varaždinska je momčad odrađivala nekompletna, bez osmorice reprezentativaca.

- Dosta nam je igrača nedostajalo, ali možemo biti i ponosni na činjenicu da imamo toliko reprezentativaca. Svi koji su bili tu bili su zdravi i dobro smo radili, odmorili se i napunili baterije. Prijateljsku utakmicu protiv Rogaške dobro smo iskoristili, isprobali jedan novi sustav, tako da sam zadovoljan odrađenim. U dobrom ozračju dočekujemo Goricu, koja dolazi s novim trenerom i sigurno će biti novih ideja, zahtjeva i energije, ali dolazimo u fazu da hoćemo biti stabilni, da hoćemo što više raditi na sebi da poboljšamo svoju izvedbu i nametnuti se, da se drugi više bave nama . rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić

Momčad će se kompletirati tek sutra, kada se vraća Ba, koji je igrao prijateljski susret za reprezentacijom Mauretanije.

- Imamo dva - tri virozna igrača, vidjet ćemo kakva će situacija biti s njima. Bit ćemo u dobrom fizičkom stanju, treba još vidjeti u kakvom su stanju mladi reprezentativci, ali nadam se da će sve biti dobro - rekao je Šafarić.

Stručni stožer dobro je skautirao dosadašnje suparnike, kojima je varaždinska momčad uspjela dobro parirati i njihove kvalitete i prednosti svesti na minimum. Goricu će biti teže analizirati s obzirom na to da će u Varaždinu debitirati s novim trenerom.

- Jesu to malo otežavajući faktori, čeka nas novi trener i možda neki novi zahtjevi, ali znamo što želimo. Znamo kako želimo igrati, hoćemo se nametnuti od prve minute i da se suparnik s nama bavi - zaključio je Šafarić.

Da momčad spremna dočekuje subotnje nadmetanje potvrdile su i riječi Antonia Boršića.

- Pobjeda u Osijeku je velika stvar za nas i idemo po tri boda protiv Gorice. Odmorili smo se i pripremili kroz susret s Rogaškom za Goricu i razmišljamo samo o pobjedi. Očekuje nas još deset utakmica, imamo ciljeve koje su pred nas postavili klub i trener i idemo pokušati to odraditi što je moguće bolje. Gorica je uvijek neugodna, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, a teško je reći kako će taktički izgledati na terenu, ali uz novog trenera i energiju bit će neugodni. Znamo svoje i idemo po pobjedu - naglasio je Boršić.