Šafarić: Teško je protiv disciplinirane momčadi očekivati pozitivan rezultat kada joj pokloniš dva gola Foto: Krešimir Đurić

Šafarić: Teško je protiv disciplinirane momčadi očekivati pozitivan rezultat kada joj pokloniš dva gola

| 27.1.2024. u 08:51h | Objavljeno u Sport

- Nije dobro ispalo otvaranje proljetnog dijela sezone. Jako dobro smo ušli u susret, jako dobro krenuli, imali smo tečan protok lopte i stvarali situacije. Onda se dogodila greška kod primljenog gola koja kao da nas je presjekla, poslije čega smo ušli u niz grešaka i nismo se mogli petnaestak minuta smiriti da opet uspostavimo posjed. Prema kraju poluvremena opet smo se malo konsolidirali, posložili, izjednačili i osjetilo se da se može puno više, samo moramo biti više skoncentrirani kod primopredaje lopte. U nastavku utakmice imali smo sve pod kontrolom, crveni karton gostujućem igraču. Teško je protiv disciplinirane momčadi, koja ima odličnu tranziciju, koja je odgovorna, koja 90 minuta radi, očekivati pozitivan rezultat kada joj pokloniš dva pogotka. Mislim da se moramo malo zamisliti - bile su prve riječi trenera i sportskog direktora Varaždina Nikole Šafarića nakon odigrane utakmice sa Slaven Belupom.

U sinoćnjem susretu 20. kola SuperSport HNL, prvog u proljetnom dijelu sezone, varaždinska je momčad na svom stadionu, pred 1096 gledatelja, izgubila derbi Sjevera od koprivničkog Slaven Belupa 2:1. Bio je to šesti prvenstveni poraz Varaždina ove sezone, prvi pod vodstvom trenera Šafarića.

Nije pomoglo ni to što je u 69. minuti igrač Slaven Belupa Agbekpornu dobio drugi žuti, isključujući crveni karton, čime su gosti do kraja susreta bili s igračem manje.

U nastavku sinoćnjeg nadmetanja bilo je kao i na susretu koji je u listopadu prošle godine odigran u Koprivnici u listopadu prošle godine. Slaven Belupo je s igračem manje postigao pobjedonosni pogodak u 87. minuti, kada je Mioč bio siguran s bijele točke. Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Drožđeka.

Inače, gosti su sinoć poveli u 21. minuti, kada je asistirao Mioč, a loptu pod prečku silovito poslao Nongoh. Akciju gostiju za pogodak omogućio je Nekić pogrešnom predajom lopte pred svojim kaznenim prostorom.

Na 1:1 izjednačio je kapetan varaždinske momčadi Igor Postonjski, koji je u 4. minuti sudačke nadoknade prvog dijela realizirao kazneni udarac.

- Igrač više prividno zna biti kao da si ne znam koliko bolji, onda je odmah devet igrača iza lopte, svi se brane, šesnaesterac je pun. Morali smo ubrzati protok lopte, brže mijenjati strane, dolaziti do centaršuteva. U igri smo imali dvije visoke špice, nismo to iskoristili. Stalno govorim da svaku utakmicu moramo biti maksimalno unutra i skoncentrirani od prve do posljednje minute, jer svaka utakmica je radna i ne prašta nikakve greške, a mi smo ih u ovom susretu napravili previše - naglasio je Šafarić.

Varaždin je bez domaće prvenstvene pobjede još od 30. rujna prošle godine, kada je u 10. kolu na Gradskom stadionu svladana Gorica 1:0.

- Jako dugi period bez domaće pobjede. Sada nam slijedi gostovanje kod Lokomotive, pa dolazi Rudeš, ne treba gledati naprijed već ići utakmicu po utakmicu. Pred nama je još puno rada - istaknuo je Šafarić.

Varaždinskoj su se publici sinoć predstavila oba novopridošla igrača Poldrugač i Gudelj.

- Poldrugač je pokazao da je jako nezgodan igrač i da nam može puno toga donijeti, naravno treba mu još malo vremena da polovi ritam lige, ali mislim da će nam biti od velike koristi. Gudelj se našao u nekoliko dobrih situacija i zadovoljan sam s njim. Trebamo možda još dva igrača dovesti i da pojačamo konkurenciju - zaključio je Šafarić.