Šafarić: Susjedi su nam uvijek neugodan suparnik, tradicija nije na našoj strani, ali vrijeme je da tu tradiciju promijenimo Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Susjedi su nam uvijek neugodan suparnik, tradicija nije na našoj strani, ali vrijeme je da tu tradiciju promijenimo

| 24.1.2024. u 11:42h | Objavljeno u Sport

Za nogometaše Varaždina proljetni dio sezone u SuperSport HNL nastavlja se prekosutra, utakmicom 20. kola, u kojoj će na svom stadionu od 17 sati ugostiti momčad Slaven Belupa.

Varaždin se za nastavak prvenstva deset dana priprema u Medulinu, gdje je uz treninge igrao i na Arena cupu, međunarodnom turniru.

- Pripreme su dobro prošle, malo su nas poremetile zadnje dvije utakmice koje nismo mogli odigrati zbog vremenskih (ne)uvjeta, dok je sve ostalo prošlo jako dobro. Neodigrane utakmice nadoknadili smo s utakmicom koju smo odigrali između sebe u subotu, nakon što smo se vratili iz Medulina. Malo nas je poremetilo što je Šego na tom susretu zadobio ozljedu i vidjet ćemo hoće li bi spreman za petak, a za sve ostalo mogu samo pohvaliti igrače. Sve su odradili maksimalno angažirano, dobro i mislim da smo spremni za prvo kolo nastavka prvenstva - rekao je na današnjem susretu s novinarima u klubu trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Varaždin u nastavak prvenstva ulazi s izmjenjenim sastavom u odnosu na jesen.

- U svlačionici više nema Brodića, Pellumbija, Bručića a vidjet ćemo što će biti s Elezijem, trenutačno se još ništa nije dogodilo, a stigli su Jurica Poldrugač i Tomislav Gudelj, od kojih očekujemo da će dignuti kvalitetu momčadi, da će se brzo prilagoditi i da će nam biti od velike koristi - rekao je Šafarić.

Prijelazni rok tek je nedavno počeo i Poldrugač i Gudelj možda neće biti biti jedine prinove u momčadi.

- Svakodnevno tražimo igrače koji će nam biti pojačanja i gledamo u budućnost. Trenutačno imamo dobru situaciju, ali ona nas ne smije zavarati jer se brzo može promijeniti. Tražimo desno krilo i lijevog beka. Na tim pozicijama imamo jako dobre igrače, ali htjeli bi još pojačati konkurenciju, da igrači jedni druge guraju prema naprijed i da i to pokušamo raditi neke iskorake. Malo smo počistili svlačionicu i na onima koji su ostali je da se nametnu, a ukoliko se to neće dogoditi sigurno ćemo tražiti nova lica - naglasio je Šafarić.

Vratar Silić ozljedio je šaku i dva-tri mjeseca neće biti u konkurenciji za sastav.

-Imamo uz Zeleniku u konkurenciji jednog juniora i jednog kadeta, koji su blizu momčadi - kratko će Šafarić.

Njemački portali objavili su da je navodno Bochum zainteresiran za Olivera Zeleniku.

- I ja isto čitam da postoji njihov interes - rekao je sportski direktor i trener Varaždina.

Slaven Belupo dolazi u Varaždin bez Hoxhe,  ponajboljeg igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva, koji je prešao u Dinamo. Hoxha je odlučio posljednji varaždinski susret, kada je nakon vodstva Varaždina od 2:0 Slaven Belupo, upravo na pogon Hoxhe, poravnao na 2:2, rezultat kojim je i završila utamica.

- Naši susjedi uvijek su nam neugodan suparni, tradicija i nije baš na našoj strani, ali mislim da je vrijeme da tu tradiciju promijenimo. Igramo kod kuće, igračima ćemo ukazati na sve dobre i loše strane i njihov i naše i spremni ćemo dočekati taj susret i na kraju slaviti. Nema puno nepoznanica, respektiramo Slaven Belupo, ali moramo se više baviti sobom, raditi na igri, ispravljati greške, dizati na višu razinu ono u čemu smo dobri, tako da mislim da sve ovisi o nama - zaključio je Šafarić.