Šafarić: Savršena utakmica, prije svega taktički moje momčadi, nisam vidio slabi Hajduk, već odličan Varaždin

| 5.5.2024. u 19:45h | Objavljeno u Sport

Varaždin je danas došao do druge pobjede nad Hajdukom na Poljudu. Prvu pobjedu ostvarili su prije četiri godine. Gol odluke u današnjem susretu 33. kola SuperSport HNL-a postigao je Domagoj Drožđek u 67. minuti susreta.

- Savršena utakmica, prije svega taktički moje momčadi. Sve što smo proanalizirali kroz cijeli tjedan i sve što smo pripremali upravo smo prenijeli smo na teren i mislim m da smo u ovoj utakmici jako malo dali Hajduku iz igre. Nakon što smo postigli gol onda je Hajduk pokušavao više na dugačke lopte, na pritisak iz zraka, ali su moji igrači vrhunski odradili svaku situaciju. Mislim da smo definitivno zaslužili tri boda i velike čestitke mojim igračima - komentirao je trener Varaždina Nikola Šafarić na konferenciji za novinare nakon utakmice.

- Kako ste vidjeli Hajduk, bila je to možda jedna od najgorih utakmica Hajduka ove sezone, posebno prvo poluvrijeme. Kako ste vi to vidjeli?, bilo je novinarsko pitanje.

- Moji su dečki bili vrhunski danas, nisam vidio slabi Hajduk, vidio sam odličan Varaždin. Igrali smo i protiv Dinama jako dobru utakmicu i držali do zadnje minute aktivan rezultat, imali smo zicer u 85. minuti. Danas smo bili također odlični. Hajduku, koji ima vrhunske igrače, pogotovo individualno, a znamo kada igrač napravi višak na terenu mora se uložiti puno više truda i trke cijele momčadi, smo danas dobro zatvorili sve prilaze golu i sveli ih na minimum tako da bih ipak naglasak stavio na odličan Varaždin - rekao je Šafarić, koji je priznao da mu je ovo najveća trenerska pobjeda.