Šafarić: Pokušat ćemo se pojačati u napadu, a veliki su izgledi da ćemo Lokomotivu dočekati na grijanom terenu

| 20.1.2023. u 11:15h | Objavljeno u Sport

- Mitrovski i Šaranić za sada su jedina nova lica u svlačionici naše momčad, a mislim da će biti još dolazaka, ali neću otkrivati imena tako dugo dok njihov dolazak ne bude sto posto siguran, no pokušat ćemo još osvježiti svlačionicu - rekao je sportski direktor varaždinskog prvoligaša Nikola Šafarić na današnjem susretu s novinarima.

- Pokušat ćemo se pojačati u napadu, nude nam se razna imena, a probat ćemo izabrati najbolje od ponuđenog, sigurno se nećemo zaletavati - istaknuo je Šafarić.

Redove Varaždina posljednje su napustili Katanec i Posavec.

- Nitko ih nije tjerao iz kluba. Posavcu smo ponudili novi ugovor s puno boljim uvjetima. On je još na jesen izrazio želju da bi htio napustiti Varaždin, a mi smo sporazumno dogovorili da će odraditi polusezonu,a onda ćemo se dogovoriti što i kako dalje. Očito je došlo do zasićenja, ponajviše s njegove strane i na kraju smo se dogovorili da je možda najbolje za obje strane da pokuša u novoj sredini. Što se tiče Matije Kataneca u klubu imamo jasnu politiku da nitko nije privilegiran, da se svatko tko dođe mora izboriti za svoj status, a najbolji primjer je golman Radošević, koji je trenirao, bio strpljiv i i ukazanu priliku iskoristio na najbolji mogući način. Katanec je bio malo nestrpjiv, kada je dolazi nije bio u optimalnom stanju utreniranosti u kakvom smo svi predvidjeli. Svaka čast na karijeri koju je do sada napravio, ali dolaskom u novi klub moraš se opet nametnuti treneru, dokazati i opravdati sve ono što je bilo. Matiji želim sreću u budučnosti u novom klubu - rekao je Šafarić.

Sportski direktor Varaždina igračima je poručio:

- Svi moraju biti strpljivi, puno raditi a trener je taj koji će odlučiti kada će tko dobiti priliku, a najbitnije je da su ti dečki spremni kada im se ukaže prilika. Pred nama je puno utakmica i mislim da će svaki igrač dobiti šansu, samo je bitno da je iskoristi - naglasio je Šafarić.

Varaždin će u nedjelju na svom stadionu u 17 sati i 10 minuta ugostiti Lokomotivu, a veliki su izgledi da će se susret igrati na grijanom terenu.

- Danas su radnici počeli puniti sistem s tekućinom koja će grijati teren, vjerujem da će radovi završiti tijekom dana i da će danas ili sutra sistem grijanja terena biti pušten u pogon - zaključio je Šafarić.