Šafarić: Najradije bi da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Najradije bi da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak

| 25.4.2024. u 12:44h | Objavljeno u Sport

Nakon pobjede nad Rudešom u gostima, momčad Varaždina u 32. kolu SuperSport HNL u subotu očekuje nadmetanje s Dinamom na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Protiv Rudeša varaždinska je momčad odigrala bez četvorice standardnih igrača, a u susretu s Dinamom trener Varaždina Nikola Šafarić neće moći računati na Šegu i Marinu, koji su sakupili po tri žuta kartona, kao i na ozlijeđenog Belcara.

- Kao što smo i prije rekli bez onoga koga nema se može, imamo dovoljno kvalitetnih zamjena i opet ćemo složiti kvalitetnu ekipu da odigramo dobru utakmicu, bolju nego prošli susret s Dinamom u Zagrebu - rekao je Šafarić.

Varaždin je pobjedom nad Rudešom došao na željenu šestu poziciju na tablici, koju će nastojati sačuvati do kraja prvenstva, dok se Dinamo bori s Rijekom za naslov prvaka.

- Cjelokupna se javnost bavi s Dinamo i Rijekom, tko će biti prvak. Mi igramo za sebe, pokušavamo svaku utakmicu odraditi maksimalno dobro i da rastemo kao momčad i kao klub. To nam je jedini prioritet a s drugima se ne bi puno bavili. Dinamo igra jako dobro, u dobroj su formi, sve pobjeđuju lagano, rutinirano, sigurno da imaju veliku kvalitetu. Napravit će kvalitetnu analizu, pripremit se za njih i pružiti im maksimalan otpor koliko je to moguće i pokušati izvući pozitivan rezultat - naglasio je Šafarić.

Unutar desetak dana bit će to drugi susret Varaždina i Dinama. U ogledu na Maksimiru Dinamo je pobijedio 2:1, a Varaždin je počeo igrati i postigao gol nakon što je 25 minuta prije kraja susreta isključen Jelenić.

- Vidjelo se da smo malo previše respektirali Dinamo u prvom poluvremenu, stvarali smo jako malo šansi, ali kasnije nam je energija dala više zraka i počeli smo bolje igrati. Možda nam je i rezultat, gdje smo gubili,malo nas rasteretio. Ponavljam mi u toj utakmici u subotu nemamo što izgubiti, dečki moraju pustiti sve kočnice, opustit se, bez nekog pritiska i ako se tako posložimo u glavama možemo odigrati jako dobru utakmicu. Moramo imati čvrsto organizirani blok i biti puno goropadniji i pokretljiviji, imati puno više samopouzdanja u fazi napada. Ako ćemo više napadati dubinu i budemo kvalitetniji u tranziciji možemo biti puno opasniji - napomenuo je Šafarić.

Kome trener Varaždina daje veće izglede za osvajanje naslova prvaka?

- Nikome ne dajem prednost, ja bih najradije da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak. Stvarno će nijanse odlučivati, malo je kola do kraja, neizvjesno je, pritisak je sve veći i odlučit će tko se lakše nosi s tim pritiskom. Nama je najveća koncentracija na nas, bavimo se sami sobom i to nam je prioritet - rekao je Šafarić.

Kao igrač odigrao je dosta utakmica protiv Dinama, koje utakmice najviše pamti?

- Finale Kupa, gdje su nas pobijedili. Dinamo je pokazao iskustvo i veličinu kluba i rekao sam da smo samo odjenuli dres Dinama protiv njih u Zagrebu, a oni naš, već bi 50 posto bili bolji. Taj grb puno znači, gard, stav i pobjednički mentalitet, to puno znači. Ali i Rijeka je opasna, u naletu je, ne sjećam se kada su posljednji put izgubili - zaključio je Šafarić.

Nakon Dinama, Varaždin će u 34. kolu na svom terenu ugostiti i Rijeku. Kojoj od te dvije vodeće momčadi prvenstva manje odgovara stil igre Varaždina?

- Po dosadašnjim, tijesnim rezultatima, rekao bih da se dobro nosimo s obje momčadi. Dinamo je dominirao u posljednjem susretu, a s igračem manje smo ih doveli čak u neku neizvjesnost, tako da oni nas sigurno respektiraju i bit će maksimalno u utakmici. S Rijekom smo se dobro nosili na posljednjem susretu, znali smo kod njih pobjeđivati. Oni čak bolje i lakše igraju u Varaždinu nego kod kuće s nama. S Rijekom igramo nakon njihovog međusobnog ogleda, puno igrača ima žute kartone i bit će tu puno detaljčića koji će na kraju odlučivati o prvaku, ne samo kvaliteta. Nakon derbija na Rujevici mislim da će obje momčadi biti kartonirane, samo je pitanje s koliko igrača - rekao je Šafarić.

Na današnjem susretu s novinarima u klubu bio je i igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Ivan Nekić.

- Nije lako igrati utakmicu u kojoj su bodovi već unaprijed upisani. Dobro smo odradili utakmicu u Rudešu i rutinski je priveli kraju. Digli smo se na šesto mjesto na tablici i sada ga treba držati - rekao je uvodno Nekić.

- Dinamo je u sličnoj poziciji kao mi protiv Rudeša,njima su isto već upisana ta tri boda i sada smo mi ti koji smo neopterećeni i možemo zapapriti Dinamu. Trebamo odigrati opušteno, pred dobrom atmosferom, mislim da možemo pokazati više ne go na Maksimiru i uz malo više sreće i hrabrosti to bi moglo dobro izgledati - naglasio je Nekić.