Šafarić: Lokomotiva je, uz Rijeku, u najboljoj formi cijelo proljeće, ali naći ćemo lijek za njihovu igru Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Lokomotiva je, uz Rijeku, u najboljoj formi cijelo proljeće, ali naći ćemo lijek za njihovu igru

| 11.4.2024. u 11:43h | Objavljeno u Sport

Nakon prve pobjede u Koprivnici, momčad Varaždina u subotu, u sklopu 30. kola SuperSport HNL-a, očekuje nadmetanje s Lokomotivom, a susret će se igrati u 16 sati i 50 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu.

- Ozračje u svlačionici je dobro, kao i cijele polusezone. Znali smo da nas u Koprivnici čeka zahtjevna utakmica, težak teren i prilagodili smo se tome. Bili smo malo pametniji nego prijašnjih utakmica, gdje smo ostavili dobar dojam, a gubili utakmice. Ovaj put smo se maksimalno koncentrirali na zahtjeve u igri, na čvrsti, defenzivni blok, da im onemogućimo tranziciju i prekide,gdje su bili dosta opasni i sveli smo ih na skoro pa ništa, pogotovo drugo poluvrijeme. Znali smo da ćemo iskreirati svojih nekoliko situacija. Nije ih bilo puno, ali ovaj put smo mi iskoristili njihovu grešku, nije bilo suprotno i vratilo nam se što smo prijašnjih utakmica bili malo naivni - rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Posljednja tri međusobna susreta Varaždina i Lokomotive završila su bez pobjednika.

- Respektiramo Lokomotivu, koja ima odličnu momčad i možda su, uz Rijeku, u najboljoj formi cijelo proljeće. Imaju strašnu tranziciju, vjerojatno najbolju u ligi, imaju kvalitetne igrače, dobri su na posjedu, imaju nezgodan prekid, tako da dolazi momčad s glavom i repom. Bit će zanimljiva utakmica. Naći ćemo lijek za njihovu igru, nametnuti svoj način i stil igre. Moramo se malo prilagoditi, zatvoriti prilaze našem golu i ugroziti ih, a nadam se da ćemo uspjeti Uvijek su bile zanimljive utakmice, nadam se da će gledatelji u subotu uživati i da će gledati dobar susret - naglasio je trener Varaždina.

Na raspolaganju bi trebao imati kompletan kadar.

- Bilo je sitnih problema s Boršićem ali nadam se da će i on biti zdrav - rekao je Šafarić.

Na današnjem susretu s novinarima bio je i stoper Varaždina Lamine Ba (26), reprezentativac Mauretanije,koji je po glasovima navijača Varaždina, ponio titulu najboljeg igrača utakmice na susretu u Koprivnici. Ba, rođen u Francuskoj, igračem Varaždina postao je 2022. godine.

- Dobro se osjećam i u gradu i u klubu. Grad je sjajan za mene, moju obitelj i djecu, dok je klub jako dobar u nogometnom smislu. Što se tiče posljednje utakmice i moje titule igrača utakmice predao sam je Marku Dabri jer je to zaslužio. Postigao je prekrasan gol, kojim smo došli do pobjede u Koprivnici. Meni nije toliko bitna individualna nagrada, važnije mi je da dobro igramo kao momčad - rekao je Ba.

Prije dolaska u Varaždin bio je u PSG-u, a nakon toga igrao je i u talijanskom drugoligašu Virtus Entella.

- Jako dobar period moje karijere, jer bio sam član PSG-a, jednog od najvećih klubova na svijetu gdje sam igrao sa i protiv kvalitetnih igrača. I u Italiji sam stekao dragocjeno iskustvo. Hrvatska je nogometna država, kvalitetna Vam je reprezentacija i veliki je motiv igrati nacionalnu ligu - kazao je Ba, koji je odigrao 12 utakmica za A reprezentaciju Mauretanije.

U subotu će biti u kadru za susret s Lokomotivom.

- Utakmica protiv Lokomotive nikada nisu lagane pa će i ovaj put biti težak susret. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo da bi pobijedili i osvojili tri boda - zaključio je Ba.