Šafarić: Jako skromno prvo poluvrijeme, možda i jedno od najskromnijih, od kada sam trener, na domaćem terenu Foto: Krešimir Đurić

Šafarić: Jako skromno prvo poluvrijeme, možda i jedno od najskromnijih, od kada sam trener, na domaćem terenu

| 13.4.2024. u 21:02h | Objavljeno u Sport

- Jako skromno prvo poluvrijeme, mislim da je možda i jedno od najskromnijih, od kada sam trener, na domaćem terenu. Jako malo smo situacija stvorili da ugrozimo suparničkog vratara, imali smo možda jednu-dvije situacije iz koje se možda moglo nešto desiti, ali nije se ništa dogodilo i tek smo se poslije drugog gola, kada smo napravili izmjene, malo probudili, bili opasniji. Imali smo period igre od 10-15 minuta gdje smo imali i šanse, nismo zabili i trebamo čestitati Lokomotivi na zasluženoj pobjedi - rekao je uvodno na konferenciji za novinare nakon odigrane utakmice protiv Lokomotive trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

U današnjem susretu 30. kola SuperSport HNL Lokomotiva je pobijedila Varaždin 2:0, golovima Goričana u 43. i auto golom Šege u 48. minuti nadmetanja.

Što se dogodilo u prvom poluvremenu, u kojem je Varaždin imao samo jedan udarac prema golu Lokomotive?

- Trebamo dobro proanalizirati utakmicu, porazgovarati, imamo dan-dva da malo popričamo i da vidimo što se dogodilo. Onda ćemo biti pametniji - odgovorio je Šafarić.

U posljednjih 10 domaćih susreta Varaždin je ostvario samo jednu pobjedu, što je razlog tome?

- Možda bi bolje bilo da svaki susret igramo u gostima, više bodova bi osvojili...Jednostavno teško igramo kod kuće, nikako da se oslobodimo, kao da su noge teške, olovne. Jednostavno neobjašnjivo. Kao da imamo neki uteg svi zajedno kada igramo kod kuće, a vani kao da se isključimo i sve je puno lakše - rekao je Šafarić.