Šafarić: Čeka nas teška utakmica, ali nema mjesta kalkulacijama igramo kod kuće i tražit ćemo tri boda Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Čeka nas teška utakmica, ali nema mjesta kalkulacijama igramo kod kuće i tražit ćemo tri boda

| 6.3.2024. u 10:54h | Objavljeno u Sport

U sklopu 26. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će u petak u 17 sati na svom stadionu ugostiti Istru 1961.

- Nemamo većih problema s kadrom, svi su zdravi i pripremaju se za susret s Istrom 1961. Vraćaju nam se i kartonirani igrači kojih nije bilo u prošlom kolu na Rujevici, tako da smo svi na okupu i nadamo se da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu u petak. Istra 1961 je ozbiljan suparnik, sada su u pozitivnom nizu odigrali su dobru utakmicu protiv Hajduka tako da nas čeka teška utakmica, ali nema mjesta kalkulacijama igramo kod kuće i tražit ćemo naravno pobjedu i tri boda - rekao je na današnjem susretu s novinarima trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

- Moramo prihvatiti da imamo utakmicu u kojoj se traže tri boda i psihološki će biti drugačija utakmica u odnosu na tri prethodne. Očekujem da budemo puno više goropadniji prema naprijed, stabilni u obrani i da odigramo dobru utakmicu - dodao je Šafarić.

Istra 1961 je dobro analizirana i iznenađenja ne bi smjelo biti.

- Znamo sve njihove prednosti i mane, sada je jedino na nama da odgovorimo kvalitetno s naše strane i da se nametnemo. Bit će sigurno teško, ali jednostavno od prve minute trebamo pokazati da smo bolja ekipa i osvojiti tri boda - rekao je Šafarić.

U posljednjih šest utakmica Varaždin je postigao tri gola, a primio 7 golova, s Kupom 12 golova.

- Radimo na tome da poboljšamo realizaciju. Igrali smo protiv jakih momčadi i svakoj smo ekipi stvorili šanse, samo trebamo malo odlučniji biti u završnici, da puno agresivnije napadamo šesnaesterac i možda se više odlučimo na udarce izvana.

Dosta je golova primljeno iz prekida.

- Ja sam kriv za to jer sam rekao da dugo nismo primili gol iz prekida, a na posljednja dva susreta primili smo šest golova iz prekida. Imali smo jednu jako dobru fazu, gdje smo zaista bili odlični u prekidu, a sada se u dvije- tri utakmice dogodilo da smo loše doradili fazu obrane. Sigurno ćemo posvetiti pozornost igri u prekidima do utakmice s Istrom 1961, ali definitivno ne smijemo ni ostale faze igre zanemariti - napomenuo je Šafarić.

Na posljednjem prvenstvenom susretu u Rijeci na golu Varaždina debitirao je 18-godišnji Domagoj Mamić, inače golman juniora Varaždina, dok je kapetan momčadi bio 20-godišnji Karlo Lusavec.

- Moramo svi biti zadovoljni, sretan sam zbog njega i čestitam Domagoju na debiju. Veliki poticaj za njega i sve ostale igrače u našoj školi nogometa da vide da se radom može puno toga napraviti, talenat je samo jedan faktor, sve se mora odrađivati na terenu. Posebno bih povalio Lusavca i Belcara koji su ušli u niz jako teških utakmica koje su baš jako dobro odigrali, jako kvalitetno su iskoristili minutažu i dobili su pozive u mladu nacionalnu vrstu sa Škaričićem. Pozive u svoje nacionalne vrste dobili su i Vukčević i Mitrovski, tako da opet imamo pet reprezentativaca, veselimo se tome, još jedan pokazatelj da se dobro radi i da se kvalitetan rad svakome vraća - zaključio je Šafarić.