Šafarić: Ako ćemo biti na nivou kao na posljednjih nekoliko utakmica možemo očekivati dobar rezultat u Puli Foto: Krešimir Đurić

Šafarić: Ako ćemo biti na nivou kao na posljednjih nekoliko utakmica možemo očekivati dobar rezultat u Puli

| 15.5.2024. u 13:27h | Objavljeno u Sport

Pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL, otvorit će u petak u Puli u 18 sati domaća Istra 1961 i Varaždin.

- Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Istra 1961 igra jako dobro, ima dosta široki kadar. Znamo da nas čeka agresivna momčad, igraju jako živ i agresivan nogomet. bit će puno trke i morat ćemo tim zahtjevima odgovoriti. Nikada nije bilo lako igrati protiv Istre 1961 na njihovom terenu, ali znamo što želimo, a to je šesto mjesto i mislim da s tim direktnim kvalitetnim rezultatom možemo osigurati tu poziciju koju si svi priželjkujemo - rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

- Mislim da je malo tko prije utakmica s Hajdukom i Rijekom računao da bi mi mogli biti šesti, ali sada se priča malo promijenila i to je ono što me veseli, da je i javnost svjesna da nismo neambiciozni, kao što se znalo govoriti. Treba malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto, pokazali smo da možemo i želimo, a sportski je da uvijek pokušaš napraviti što je moguće bolji rezultat i mi tome težimo - naglasio je Šafarić.

Zbog ozljede Jelenića neće biti ni u Puli, zbog žutih kartona izostat će Vukčević, u konkurenciji za kada neće biti ni Lesjak, a tek će se vidjeti kakva će situacija biti s Dabrom.

- Istra 1961 ima tri strašno kvalitetna, jako brza napadača, pun ih je teren. Svi su jako raspoloženi što se tiče trkačkog dijela, igraju čovjek-čovjeka, tako da su jako dobro fizički spremni i imaju kvalitetu. Ali, i mi imamo svoje kvalitetu i ako ćemo biti na nivou kao na posljednjih nekoliko utakmica možemo svi zajedno očekivati dobar rezultat - rekao je Šafarić.

Klub radi na igračkom kadru za novu sezonu.

- Činjenica je da sigurno nećemo moći zadržati sve igrače, ali već smo produžili ugovore s nekoliko igrača, još danas imam razgovore s jedan-dva igrača, tako da mislim da ćemo pravi kostur igrača zadržati. Nadopunit ćemo se opet kvalitetno kao i svake godine, radi se jako dobar posao. Nekada neki igrači odu, nađu se odgovarajuće, kvalitetne zamjene i nadam se da će tako biti i ovaj prijelazni rok i da ćemo biti još kvalitetniji - zaključio je Šafarić.