Tihomir Šoštarić postigao je oba pogotka za Varteks u današnjoj pobjedi u Murskom Središću Foto: Dražen Novosel

S dva gola Šoštarića Varteks slavio kod Rudara, gostujuća pobjeda Podravine

| 27.10.2018. u 20:53h | Objavljeno u Sport

S dva gola Tihomira Šoštarića momčad Varteksa pobijedila je danas u Murskom Središću domaći Rudar 2:1, u susretu 11. kola Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec Varaždin. Trener Varteksa Želimir Orehovec imao je probleme sa sastavom, jer uz "požutjele" Vukovića i Kukeca, posljednji trening nije izdržao Broz, a u otvaranju utakmice ozlijedio se Jurić pa je na terenu bila ekipa koja do sad zajedno nije krenula niti u jednu utakmicu.

Od početka su krenuli juniori Žganec, Benković i Jurić, da bi se ozljedom Jurića Kuhar preselio na beka. Unatoč svemu, gosti su od prve minute zagospodarili terenom, a prve plodove ubrali su već u 24. minuti, kada je najbolji strijelac Varteksa Tihomir Šoštarić postigao svoj jubilarni deseti gol sezone za vodstvo Varteksa 1:0 te je preskočio suigrača Karića na listi najboljih strijelaca lige s jednim pogotkom više.

Mogao je Varteks puno prije riješiti utakmicu, ali nepreciznost Kuhara i Modrića ostavljala je domaćina na životu. Tada je na scenu u 80. minuti ponovno stupio Šoštarić koji je iz odličnog slobodnog udarca povećao vodstvo Varteksa na 0:2. Pet minuta kasnije poraz Rudara ublažio je Skoliber zabivši za 1:2.

Podravina je pobijedila u Novom Selu Rok domaći Omladinac 3:1. Dva je gola postigao Nikola Valjak,u 21. i 58. minuti, a jednom je mrežu domaćina pogodio Matija Marković u 71. minuti nadmetanja.

Sutra od 14 sati igrat će se dva županijska derbija. U Beletincu domaća Bednja dočekuje Novi Marof, a u Jalžabetu istoimeni domaćin će ugostiti Dubravku Zagorac. Nedeljanec će na svom terenu dočekati sastav Poleta, a Međimurec sastav Dinama.