S dva gola Čolaka i jednim Acostya Rijeka pobijedila Varaždin 3:1 u susretu 19. kola

| 14.12.2019. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Na ugodnih 9 celzijevih stupnjeva po sunčanom vremenu, pred 3 865 gledatelja, Rijeka je na Rujevici ugostila Varaždin, u susretu 19. kola HT Prve lige, posljednjoj utakmici u ovoj godini. Rijeka je pobijedila 3:1, s dva gola Čolaka i jednim Acostya, dok je gol za Varaždin postigao Glavica u 83. minuti iz kaznenog udarca, nakon što je u šesnaestercu domaćina srušen Mehdikhani.

Varaždin je susret počeo u sastavu: Nevistić, Tkalčić, Adžić, Senić, Prce, Roca Kolarić, Miličević, Posavec, Štefulj, Benko. U 8. minuti Čolak se izborio za poziciju s oko 20 metara, našao se na sredini terena i pucao prema golu Varaždina no lopta završila iznad grede gola Nevistića.

U 11. minuti Rijeka je povela. S lijeve strane, s ruba kaznenog prostora pred gol je loptu ubacio Pavličić, gdje je lopta došla do Acostya koji se na pet metara od gola Varaždinaca, u skoku s Miličevićem, bolje izborio za poziciju i loptu glavom poslao pod gredu od koje se lopta odbila u zamlju i završila u mreži

U 13. minuti Smolčić je, nakon ulaska u kazneni prostor s lijeve strane, loptom pogodio vanjski dio mreže. U 30. minuti opomenut je Miličević zbog prekršaja nad Acostyem. Varaždin sve više ima loptu u nogama i dolazi na dio terena koji pripada Rijeci.

U 37. minuti prvi udarac Varaždina u okvir gola pucao je Tkalčić po zemlji, ali loptu koja je išla u lijevu stranu gola rijeke vratar Pandur je bez poteškoća uhvatio. U 45. minuti Čolak od prve šalje loptu sa ruba kaznenog prostora prema golu Nevistića, ali je lpta otišla u gol aut iznad grede.

Nakon prvog poluvremena Varaždin ima na svojoj strani posjed lopte 53:47 posto, a u udarcima u okvir gola je 2:1 za Rijeku.

U nastavku susreta umjesto Posavca u igru je ušao Glavica. Rijeka bez promjena u odnosu na početak susreta.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Rjeka je povekla 2:0. Lopta je s lijeve strane ubačena na desnu stranu u kazneni prostor gdje je Acosty spustio loptu za Čolaka, koji je bio pred golom Varaždina i s desne strane i snažnim udarcem loptu poslao pod gredu iznad Nevistića za vodstvo Rijeke od 2:0.

U 50. minuti slobodan udarac za Varaždin na 20 metara desno iskosa od gola Rijeke, kojeg je izveo Leon benko i preko živog zida pucao u lijevu stranu gola Rijeke, gdje je vratar Pandur paradom uhvatio loptu.

U 61. minuti umomčadi Varaždina umjesto Miličevića u igru je ušao Mehdikhani. U 63. minuti kod rijeke umjesto Aacostya u igru je ušao Murić.

U  63. minuti Čolak je na pet metara ubacio loptu za Andrijaševića čiji je udarac Nevistić skrenuo u korner.

U 74. minuti Benko iz slobodnog udarca s oko 18 metara loptu šalje preko gola.

U 76. minuti umjesto Capana kod domaćina u igru je ušao Lončar.

U 79. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Benka u igru je ušao Vuk. U 81. minuti s oko 25 metara udarac po zemlji u desnu stranu gola Varaždina uputio je Čolak ali je Nevistić njegov udarac obranio.

U 82. minuti kazneni udarac za Varaždin. Pavičić je srušio Mehdikhanija u šesnaestercu Rijeke, a iz kaznenog udarca siguran je bio Glavica i Varaždin je smanjio vodstvo Rijeke na 2:1. Varaždin pokušava izjednačiti rezultat. U 90. minuti opomena Štefulju zbog navodnog simuliranja prekršaja kod kaznenog prostora Rijeke.

U 91. minuti treći gol na susretu za Rijeku. Andrijašević je pucao prema golu s desne strane u kaznenom prostoru, Nevistić odbio loptu toćno na nogu Čolaka koji je pogodio iz blizine za 3:1.