S dosta promjena u sastavu počele pripreme nogometaša Varaždina za novu sezonu Foto: Dražen Novosel

S dosta promjena u sastavu počele pripreme nogometaša Varaždina za novu sezonu

| 24.6.2024. u 10:52h | Objavljeno u Sport

S pripremama za novu sezonu danas su počeli nogometaši Varaždina. Prva dva tjedna momčad će trenirati u Varaždinu, nakon toga slijedi odlazak na deset dana na Roglu, pa povratak u Varaždin, gdje će se pripremati do početka prvenstva, 2. kolovoza, i susreta u Velikoj Gorici protiv Gorice.

Ugovori su po završetku sezone istekli Drožđeku i Vukčeviću. Ugovori su istekli i Vuku te Vugrinecu, a klub se s njima nije odlučio na produljenje suradnje.

Nova imena u svlačionici su engleski krilni napadač i napadač Thierry Nevers (22), koji je posljednje branio boje Sheriffa, zatim desni bočni Frane Maglica (26), koji je prošlu sezonu igrao u Posušju, a bio je i u momčadi sezone, vezni igrač Luka Mamić (21), koji je igrao za Široki Brijeg, te igrač zadnjeg reda Novak Tepšić (22), koji je posljednje igrao za Voždovac.

Do kraja tjedna momčadi će se priključiti i reprezentativaca Ugande Umar Lutalu (20).

- Jelenić je blizu odlaska u Osijek, danas je bio na liječničkom pregledu za kojeg se nadam da će dobro proći. To se jednostavno moralo desiti jer klub od nečega mora živjeti. Prodali smo i prošle godine dosta igrača, a isto tako i ove godine moramo prodati jednog-dva igrača da budemo stabilni. Mislim da će sve momčadi imati puno promjena jer u hrvatskoj ligi svi funkcioniraju na sličan način, proizvode igrače pa ih prodaju, traže se novi igrači i sada je na nama da pronađemo dobre, kvalitetne mlade igrače željne dokazivanja - rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Do početka prvenstva momčad bi trebala odigrati osam prijateljskih susreta, pri čemu prva biti već u subotu s Lokomotivom.

- Odlučio sam se da zadnja dva tjedna odigramo po dvije utakmice, u dva dana, kako bi svima dali određenu minutažu i da igrače dovedemo u optimalno fizičko stanje - naglasio je Šafarić.

Na kojim se pozicijama još traže pojačanja?

- Pokušat ćemo u zadnjoj liniji još malo dobiti na širini, a tražimo i igrače za igru prema naprijed, dali napadača ili krilnog. Imamo solidan kadar, puno je rada ispred nas i sa zajedništvom se mogu napraviti iskoraci - rekao je Šafarić.