Željko Krajan Foto: VV arhiva / ilustracija

Ruši li Hrvatski teniski savez izbornika Krajana zbog raspodjele novca?

Večernji.hr | 9.11.2019. u 16:25h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

O tome se u teniskim krugovima razgovara ispod glasa, ali priča govori da predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić želi smijeniti izbornika muške reprezentacije Željka Krajana, i to uoči odlaska naših tenisača na završni turnir Davisova kupa planiranog za utorak, piše večernji.hr.

Iako je zasad riječ o neprovjerenim glasinama, o toj se mogućnosti govori, iako za takvo što predsjednica Babić nema pokriće u odluci Upravnoga odbora, budući da su za Večernji list neki članovi rekli da nemaju pojma o tome. Kako navodi Večernji list, čini se nevjerojatnim da se želi rušiti svjetskog prvaka, no navodno su i neki igrači (unutar i izvan momčadi) nezadovoljni što je Krajan odlučio pozvati Ivu Karlovića, nakon Čilićeva otkaza.

No, prema pisanju Večernjieg lista, čini se da se iza svega krije mnogo bizarniji razlog, a to je raspodjela novca. Financijski kolač je s novim formatom Davisova kupa mnogo veći, pa su i apetiti porasli. Dosad je raspodjela išla pola (timu) - pola (Savezu), a od ovih 50 posto koji idu timu 30 posto je dobivao prvi igrač, 30 posto drugi, a 40 posto ostali. No, sad je igračima zasmetalo da Karlović dobije 30 posto, pa su inzistirali na novoj formuli: 18 posto drugom igraču, po dva i pol posto Serdarušiću i Goji, koji također putuju u Madrid, a sedam posto bi išlo stožeru.