Rukometašice Koke zaustavljene u osmini finala Kupa

| 23.1.2016. u 17:24h | Objavljeno u Sport

U susretu osmine finala hrvatskog rukometnog Kupa za žene danas je u dvorani na Dravi ekipa Koke izgubila od sastava Bjelovara rezultatom 33:29,poluvrijeme 16:15.

U prvom, ne previše kvalitetnom poluvremenu, u kojem su dosta loše sudili i suci Češi - Županić, Koka je bila u vodstvu sve do 15. minute, kada su gošće stekle prednost, koju su domaće rukometašice sustigle, a nakon toga su se ekipe smjenjivale u vodstvu, da bi se na poluvrijeme otišlo s golom prednosti za Bjelovar. U tom dijelu susreta najučinkovitija kod Koke bila je Josipa Tomić sa 7 golova, a kod Bjelovara Kristina Smiljčić s pet golova.

U poluvremenu je trener domaćeg sastava Vladimir Canjuga očito imao dosta toga za reći svojim igračicama, koje su angažiranije krenule u nastavak susreta, te vrlo brzo stekle rezultatsku prednost, koja je u 44. minuti iznosila tri gola prednosti (25:22). No, u 48. minuti gošće su ponovno izjednačile na 26:26, što je bio rezultat s kojim se ušlo u posljednjih 10 minuta susreta.

Ekipa Bjelovara je u 53. minuti imala dva gola prednosti  (26:28), a domaće rukometašice nisu iskoristile ni igračicu više nako što je isključena Kristina Smiljčić. Točnije gošće su došle na 3 gola prednosti,a  utakmicu su privele u svoju korist sa četiri gola razlike 33:29.

Kod domaćin najučinkovitija je bila Josipa Tomić s 12 golova, a kod gošći Kristina Smiljčić s 9 golova.