Momčad Rudara 47

Seniori i veterani Rudara 47 pomeli Slobodu i Plitvicu na 12. Pan Givova Kupu u Vidovcu

| 20.2.2017. u 10:42h | Objavljeno u Sport

Završeno je 12. dvoransko prvenstvo u malom nogometu za registrirane klubove pod nazivom Pan Givova kup Vidovec 2017. Naslove su odnijeli seniori i veterani Rudara 47, kod juniora Varteks 1, a kod pionira Varaždin 2002.

Najuzbudljivije je bilo u seniorskom finalu u kojem su se susreli Rudar 47 i Sloboda iz Tužnog. U prvom dijelu pogoci nisu padali. U 22. minuti nogometaše iz Donjeg Ladanja u vodstvo je doveo Alen Kokotec, samo minutu kasnije Sloboda je izjednačila preko Dominika Biškupa, no nekoliko sekundi kasnije Boro Možanić doveo je Ladinjščane u vodstvo od 2:1.

Sloboda je u nastavku pokušalia s golmanom – igračem, no primili su i treći gol. Zabio ga je ponovno Možanić u 29. minuti. Ipak, u posljednjoj minuti nogometaši iz Tužnog su smanjili iz šesterca. Precizan je bio Biškup, no snage za izjednačenje nisu imali.

U susretu za treće mjesto kod seniora Polet iz Tuhovca je s 5:0 deklasirao Nedeljanec 2. Najbolji vratar bio je Alen Đurman iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac Branislav Slunjski sa sedam golova iz Slobode (T), a najbolji igrač Boro Možanić iz redova Rudara 47.

Kod veterana slavili su također nogometaši iz Donjeg Ladanja. U neizvjesnoj utakmici u kojoj su Rudari dva puta stizali prednost Plitvice 1:0 i 2:1. Regularni dio završio je 2:2, a nakon penala slavili s ukupnih 8:7. U susretu za treće mjesto također su se izvodili šesterci. Slavio je Telecom – Auto Florijanić protiv ekipe Buffet Mladost – Hidromont s ukupnih 3:2 (0:0).

Najbolji vratar kod veterana dolazi iz Rudara 47, a riječ je o Marinu Beneti. Najbolji strijelac je Gojančan Tomica Ister s četiri gola, dok je najboljim igračem proglašen Stjepan Stolnik iz Rudara 47.

Kod juniora najbolji je bio Varteks 1 nakon slavlja u finalu protiv Plitvice 5:1. Treće mjesto pripalo je Oraču koji je s 4:3 svladao Nedeljanec 2 4:3. Najbolji vratar kod juniora dolazi iz redova Plitvice – Petar Furjan, najbolji igrač je Matija Kuhar iz Varteksa, a strijelac Roman Rog s 12 golova.

U pionirskoj konkurenciji dominantni su bili nogometaši Varaždina koji su u finalu svladali Rudar 47 11:1. Treće mjesto osvojila je toplička Mladost nakon šesteraca ukupnim rezultatom 6:5 (2:2). Najboljim igračem proglašen je Dalibor Vrbanić iz Varaždina 2002, najbolji strijelac je Alan Novko također iz pobjedničke ekipe s 13 golova, dok je najboljim vratarom proglašen Bernard Mikac iz Rudara 47.